Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Уряд розширив можливості для бронювання працівників критичної інфраструктури

Дата: 11.06.2024 11:04
Кількість переглядів: 72

Фото без описуКабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року, спрямовані на спрощення процедури бронювання працівників оборонно-промислового комплексу (ОПК), енергетики, Міністерства внутрішніх справ та інших підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення.

Відповідно до постанови уряду, кількість військовозобов’язаних працівників ДСНС та Нацполіції системи МВС, які підлягають бронюванню, може становити понад 50%. Наразі ухвалено рішення про бронювання 90% особового складу ДСНС та Нацполіції.

Підприємства ОПК, які мають контракти для ЗСУ та інших військових формувань, зможуть бронювати до 100% своїх працівників. Це дозволить забезпечити більше можливостей для виробників озброєння, дронів та іншої необхідної техніки для військових.

Енергетичні підприємства та компанії, які ремонтують зруйновані чи пошкоджені енергооб’єкти, також можуть бронювати до 100% своїх працівників. Це сприятиме швидкому та ефективному відновленню електромереж для забезпечення стабільного постачання світла і тепла.

Для працівників критично важливих підприємств термін бронювання збільшено з 6 місяців до 12 місяців або на термін виконання контракту для ЗСУ чи інших військових формувань.

Відтепер також можна бронювати будь-якого військовозобов'язаного незалежно від віку, військового звання чи військово-облікової спеціальності, навіть якщо вона дефіцитна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь