Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Лікування в приватному закладі, що має договір із НСЗУ, є безоплатним для ветеранів

Дата: 07.05.2024 14:26
Кількість переглядів: 34

Фото без опису#ПМГдляВетерана2024

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

🟢 Приватні медичні заклади укладають договір із НСЗУ так само, як і комунальні. Тож ветеран може безоплатно обстежуватися та лікуватися в приватному медцентрі, законтрактованому з НСЗУ.

✅ Зараз 470 приватних закладів мають договір із НСЗУ. Найбільше в Києві – 96, в Дніпропетровській області – 47, в Одеській – 37. У більшості регіонів є від 10 до 30 медцентрів приватної форми власності, які надають безоплатні послуги за Програмою медгарантій.

➡️ У приватному закладі, законтрактованому з НСЗУ, ветеран може отримати консультацію сімейного лікаря чи терапевта, пролікуватися у стаціонарі, зробити операцію, провести реабілітацію у стаціонарі, отримати ментальну підтримку та інші медпослуги. Головне – щоб лікарня мала договір із НСЗУ за відповідним пакетом.

🏥 Щоб знайти лікарню, що надає потрібні вам послуги у вашому місті, – скористайтеся інформаційним дашбордом на сайті НСЗУ про укладені договори: https://cutt.ly/xeqK7fF8. Перейдіть на другий розділ із картою. Ліворуч є фільтри: область, населений пункт, форма власності закладу тощо. У фільтрі “Група послуг” оберіть послугу, яка вас цікавить: наприклад, первинна допомога чи хірургічні операції. Дашборд покаже перелік приватних закладів за вашим запитом з адресами та номерами телефонів.

📞 Необхідну інформацію також підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

❗️ Наголошуємо: ветеран не має нічого доплачувати за лікування у приватному закладі. Наприклад, якщо ветерану потрібна операція і він звернувся до приватної лікарні, що має договір із НСЗУ за пакетом “Хірургічні операції”, то всі послуги за цим пакетом повинні бути надані пацієнту безоплатно. Адже кошти за надані послуги лікарні сплачує держава через НСЗУ.

📄 Для обстеження чи отримання спеціалізованої меддопомоги потрібне електронне направлення. Звертаємо увагу: направлення виписується на послугу, а не на конкретний заклад. Тож ветеран приходить із направленням у ту лікарню, яку обирає сам, – звісно, серед законтрактованих із НСЗУ.

📌 Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.

Також радимо прочитати про те, що:

👉 лікування у стаціонарі є безоплатним включно з ліками – https://cutt.ly/eeqLQ2pX;

👉 реабілітація є безоплатною для ветерана – https://cutt.ly/HeqLWY5O.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь