Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Як вберегтися від отруєння чадним газом

Дата: 05.03.2024 09:35
Кількість переглядів: 53

Фото без опису❓Як вберегтися від отруєння чадним газом♨️

Все просто❗ Запам’ятайте 5 простих правил і дотримуйтеся їх:

1️⃣ Тримайте відкритою кватирку (чи встановлюйте вікно на провітрювання) весь час при користуванні газовими приладами. Через щільно зачинені вікна у холодну погоду обмежується циркуляція свіжого повітря. Тож при роботі газових приладів у повітрі підвищується концентрація шкідливих продуктів згоряння.

2️⃣ Користуйтеся газовими приладами тільки за наявності тяги в димоходах і вентиляційних каналах (ДВК). Слідкуйте за технічним станом ДВК. Вони повинні бути цілими і незасміченими. За необхідності звертайтеся у спеціалізовану організацію для ремонту ДВК. Не рідше ніж раз на місяць оглядайте димові канали.

3️⃣ Не користуйтеся електровитяжкою (та взагалі її не встановлюйте!) у приміщеннях, де працює газовий прилад з відводом продуктів згорання у димохід. Якщо одночасно працюють така витяжка та димохідний газовий прилад (котел, колонка), електровитяжка створює зворотну тягу, через що утворюваний у процесі горіння чадний газ не виводиться у димохід, а накопичується у приміщенні.

4️⃣ Не користуйтеся газовими приладами при сильних поривах вітру, адже може утворитися зворотна тяга. Слідкуйте за кольором полум'я на пальниках – воно має бути синім або фіолетовим. Жовте полум'я - це ознака неповного згоряння газу, тож необхідно відрегулювати подачу повітря в пальник.

5️⃣ Не користуйтесь газовими приладами не за призначенням. Наприклад, не використовуйте газову плиту для обігріву приміщення. Експлуатуйте тільки справні газові прилади, у т.ч. зі справною автоматикою безпеки. Перевіряти тягу потрібно перед включенням і під час використання газових приладів.

‼️Вінницька філія «ГАЗМЕРЕЖІ» закликає дотримуватися правил безпечного користування газом у побуті. Прості правила, які рятують життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь