Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Як перевірити, що вам встановили саме той протез?

Дата: 26.02.2024 13:44
Кількість переглядів: 24

Фото без опису🦾 Протезист-ортезист завжди працює разом із пацієнтом. Саме ви приймаєте рішення про бажаний протез та обговорюєте з протезистом, що хочете від виробу і яким той має бути. Ви також маєте право вибору протезного підприємства. Але як перевірити, що ви отримали саме той протез, який замовляли, на етапі його встановлення? Пояснюють наші колеги з Protez Hub 👇

🔹 Перевірте маркування

Марку, модель та серійний номер має кожен компонент протеза. Переконайтесь, що всі компоненти з їхніми серійними номерами вказані у документах, які ви отримуєте від надавача послуг. Також ви можете дати згоду на фото- та відеофіксацію компонентів для повідомлення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.

🔹 Запитайте про сертифікацію

Кожен компонент протеза має унікальний серійний номер. З’ясуйте, чи компоненти, які використовуються у вашому протезі, мають сертифікат ISO та затверджені Держлікслужбою (це можна перевірити, звернувшись до виробника компонентів - на прохання пацієнта це може зробити Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю або протезист). Це необхідно для того, щоб подальше обслуговування та ремонт ваших протезів здійснювались за державною програмою. У разі якщо компоненти не затверджені Держлікслужбою, вони не можуть оплачуватись в рамках державної програми, в тому числі і їхній ремонт.

🔹 Будьте обізнаними

Почитайте про різні види протезів, наприклад, біонічних кистей та інших термінальних пристроїв, про види стоп і колін. Ця інформація доступна на сайті Protez Hub (https://protezhub.com/), вона допоможе краще розуміти, що вам пропонують і чому. Таким чином ви зможете ставити якісніші запитання.

Більше про протезування дізнавайтесь на сторінках наших колег з Protez Hub.

_________________

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні» реалізується за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, European Union in Ukraine, Nova Ukraine та IOM Ukraine.

#реабілітація #реабілітаціятравмвійни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь