Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Реабілітація у педіатрії. Як визначити мету?

Дата: 22.02.2024 09:47
Кількість переглядів: 49

Фото без опису👶 Діти - особливі пацієнти, проте протокол реабілітації дітей подібний до реабілітації дорослих. Передусім потрібно скласти індивідуальний реабілітаційний план, який визначає мету реабілітації на кожному з її етапів. Вона має бути чіткою, досяжною, вимірюваною та обмеженою в часі.

В педіатричній реабілітації визначитись із метою допомагає не лише мультидисциплінарна команда, але й батьки маленького пацієнта та, за можливості, сама дитина. Діти, які проходять реабілітацію, як і дорослі, мають навчитися самостійності, комунікативним навичкам, мати можливість здобувати освіту, отримувати професію та повноцінно інтегруватися в суспільство.

🎯 Встановлення чіткої мети має вирішальне значення для прогресу на шляху реабілітації. Мета залежить від потреб та прагнень пацієнта, в кожному випадку вона має бути індивідуальною та реалістичною. При визначенні мети реабілітаційна команда також має бути відвертою та чесною, адже завищені очікування можуть мати болісні наслідки для батьків та зруйнувати мотивацію у випадку, якщо відновлення дитини не збігатиметься з занадто оптимістичним прогнозом.

Мета педіатричної реабілітації може стосуватися однієї чи одразу кількох наступних сфер:

✅ Самообслуговування

Це комплекс заходів, які допомагають дитині здійснювати повсякденні дії самостійно (наприклад, приймання їжі, одягання, відвідування туалету, купання тощо).

✅ Мобільність

Заходи, які допомагають самостійно пересуватися по дому та за його межами (гратися на подвір’ї, відвідувати магазин, ходити до школи або на гуртки та ін.).

✅ Функціональна незалежність

Заходи, які допомагають дитині розвивати бажання навчитися реальних повсякденних навичок, приклад, приготування їжі, прибирання, а також навички дозвілля (читання, малювання, подорожі тощо).

✅ Участь у громадському житті

Заходи, які допомагають дитині брати участь у житті суспільства нарівні з іншими, наприклад, подружитися, пограти, взаємодіючи з іншими, брати участь у громадських заходах та активностях.

✅ Освіта

Заходи, які сприяють навчанню та вихованню дітей.

✅ Зайнятість

Заходи, які допомагають здобути фах та знайти роботу.

Реабілітаційний шлях кожної дитини має враховувати її потреби, здібності, а також сімейне та навколишнє середовище, в якому вона перебуває.

Дізнавайтеся більше про особливості реабілітації дітей в нашому дописі 👉 http://surl.li/qnjps, а також завантажуйте посібники з порадами для батьків, які виховують дітей з порушеннями розвитку 👉 http://surl.li/qnjrb

_____________________

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні» реалізується за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, European Union in Ukraine,Nova Ukraine та IOM Ukraine.

#реабілітація #реабілітаціятравмвійни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь