Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

#ПМГдляВетерана2024

Дата: 19.02.2024 14:35
Кількість переглядів: 49

Фото без описуНаціональна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

📌Щоб вчасно виявити небезпечні захворювання легень, варто раз на рік робити флюорографію. Це рентгенологічне дослідження легенів, яке показує запалення, пухлини, туберкульоз та інші зміни. Зверніть увагу: лікар направляє на обстеження, лише якщо для цього є підстави.

✅Ветеран може зробити флюорографію безоплатно. Програма медичних гарантій покриває і обстеження, і розхідні матеріали до нього. Тобто, купувати рентгенівську плівку абощо не потрібно.

Флюорографія є повністю безоплатною для пацієнта в таких випадках.

🔹За електронним направленням сімейного або лікуючого лікаря. Рішення про необхідність обстеження ухвалює лікар, пацієнт не може вимагати направлення на власний розсуд. Зробити флюорографію можна в закладі, який надає медичну допомогу за договором із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Адресу найближчої до вас лікарні підкаже оператор контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Або ж знайдіть контакти за допомогою інформаційного дашборду на сайті НСЗУ у розділі “Е-дані / Дашборди / Укладені договори” за посиланням: https://cutt.ly/pwVmcgPo. Про можливість зробити флюорографію потрібно запитати безпосередньо в закладі, уточнивши, чи є там необхідне обладнання і фахівці.

🔹Якщо вам призначили флюорографію під час лікування в стаціонарі, то її проведуть без додаткових направлень та оплат – вартість дослідження входить у лікування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь