Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

#ДоступніЛіки

Дата: 15.02.2024 15:46
Кількість переглядів: 65

Фото без описуПрепарати для лікування епілепсії входять у програму реімбурсації “Доступні ліки”. Пацієнти можуть отримати їх безоплатно або з частковою доплатою в тих аптеках і аптечних закладах, які мають договір із НСЗУ.

➡️ Наразі у програму входить 65 торговельних назв препаратів при розладах психіки, поведінки та епілепсії, 23 з яких - безоплатні.

💊 Для того, щоб отримувати ліки безоплатно або з частковою доплатою потрібно:

1️⃣ Звернутися до невролога або психіатра.

Для візиту до психіатра направлення не потрібне. До невролога потрібне електронне направлення, яке може виписати сімейний лікар, терапевт або педіатр, яким укладена декларація. Вимушено переміщеним особам мати декларацію не обов’язково – звернутися можна до будь-якого лікаря первинної медичної допомоги.

2️⃣ Лікар-спеціаліст проведе необхідні обстеження для встановлення діагнозу “Епілепсія”. Після – складе план лікування, внесе його в електронну систему охорони здоров’я та на підставі плану випише рецепт на “Доступні ліки”. Наступний рецепт на “Доступні ліки” може виписати як невролог або психіатр так і сімейний лікар, терапевт або педіатр.

На час воєнного стану лікар може виписати як електронний, так і паперовий рецепт залежно від наявності світла та інтернету.

3️⃣ З рецептом звернутися в будь-яку аптеку, незалежно від місця реєстрації пацієнта. Головна умова – наявність договору з НСЗУ. Аптек з договором нині майже 14 тисяч. Впізнати таку аптеку можна за наліпкою “Доступні ліки”.

Термін дії рецепта - 30 днів з дати, коли вам його сформував лікар.

4️⃣ Покажіть рецепт працівнику аптеки. Аптекар запропонує наявні препарати, які містять потрібну діючу речовину. А також повідомить, який препарат повністю безоплатний, а за який потрібно доплатити. Вартість ліків аптеці відшкодує НСЗУ.

ℹ Знайти найближчу аптеку з договором із НСЗУ можна:

– через дашборд на сайті НСЗУ: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pharmacy-map. На 2-й сторінці в меню зліва оберіть область або ваш населений пункт та потрібний напрям програми реімбурсації.

– зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

– через чат-бот “Спитай Гриця” https://t.me/SpytaiGrytsia_bot.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь