Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Дата: 02.02.2024 11:35
Кількість переглядів: 44

Фото без описуУрегульовано питання щодо використання укриттів, зокрема у закладах освіти для учасників освітнього процесу!

(Зміни затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 1️⃣9️⃣ грудня 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ р. № 1331 «Деякі питання ведення обліку об’єктів використання захисних споруд цивільного захисту»). Докладніше про них, 👇🏼:

Доступ до укриття закладу освіти – лише для учасників освітнього процесу 👩🏼‍🏫🙇🏼‍♀️🙇🏻.

Укриття закладів освіти під час здійснення освітнього процесу за очною формою доступні тільки для учасників освітнього процесу (пункт 31 цього Порядку https://bit.ly/4bhzGu5).

Пішохідна🚶🏼‍♀️ доступність укриттів.

Місця розміщення укриттів повинно бути швидко доступним для населення з найвіддаленішого місця його розташування з урахуванням радіуса пішохідної доступності до захисної споруди, який приймається не більше ніж:

🔸 300 метрів - для багатоповерхової забудови, забудови підвищеної поверховості та висотної забудови, а також для суб’єктів господарювання, віднесених до відповідних категорій цивільного захисту;

🔸500 метрів - для середньоповерхової та малоповерхової забудови (пункт 5 Порядку https://bit.ly/4bhzGu5 ).

Ведення обліку укриттів 📔.

Усі сховища, протирадіаційні укриття, споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, розташовані на території України, підлягають обліку, незалежно від форми власності (пункт 15 Порядку https://bit.ly/4bhzGu5 ), який ведуть міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування - в паперовій та електронній формі, а також суб’єкти господарювання та інші юридичні особи - виключно в паперовій формі (пункт 16 Порядку https://bit.ly/4bhzGu5 ).

Інформація щодо об’єктів фонду захисних споруд відображається засобами Порталу Дія в мобільному додатку Порталу Дія (Дія) на інтерактивній карті 🛜 (пункт 23-1 https://bit.ly/4bhzGu5).

Також відповідно до Порядку особа може подати відгуки та пропозиції щодо стану та функціонування укриттів засобами Порталу Дія, зокрема через мобільний додаток Дія, щоб міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування могли вжити відповідні заходи в межах повноважень. Також особа може оцінити в Дії стан укриттів.

Vasyl Bohdan Національна поліція України МВС України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь