Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Про компенсації роботодавцям витрат за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю.

Дата: 30.01.2024 15:01
Кількість переглядів: 90

Фото без опису🔥 Друзі, важлива інформація! Державою передбачено механізм компенсації роботодавцям фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих у них осіб з інвалідністю. Йдеться, зокрема, про компенсації за придбання спеціальних столів та крісел, аксесуарів та пристосування для транспортних засобів, допоміжних засобів для піднімання та переміщення предметів на робочих місцях тощо.

💬 Чому це важливо? Ми запитали в Тетяни Бережної, заступниці Міністра економіки України:

“Одне з важливих завдань для нашого уряду — покращити ситуацію на ринку праці, збільшити рівень зайнятості серед населення, забезпечити створення нових робочих місць, що також стане стимулом для багатьох українців, які виїхали з країни через війну, повертатись додому. І дуже важливо полегшити доступ до роботи для осіб з інвалідністю, зокрема й тих, які отримали її через війну, бо таких людей у нас ставатиме все більше, адже військові дії тривають.

Для усунення бар’єрів на робочому місці ми запровадили в серпні минулого року програму компенсацій роботодавцям за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Роботодавець має можливість придбати для своїх працівників з інвалідністю необхідні їм меблі, обладнання, допоміжні засоби, щоб вони могли почуватись комфортно та безпечно в робочому середовищі. А держава компенсує їх вартість - за облаштування робочого місця за працевлаштованих людей з І-ю групою інвалідності - до 106,5 тис. грн, з ІІ-ю групою інвалідності - до 71 тис. грн.

На сьогодні роботодавці вже отримали компенсацію для облаштування робочих місць на понад 4 млн грн. Цього року за цією програмою держава зможе допомогти роботодавцям облаштувати щонайменше 10 тисяч робочих місць для людей з інвалідністю. Тож закликаю бізнес скористатись нею та усунути бар’єри на робочому місці для своїх співробітників”.

🔗 З постановою Кабінету Міністрів про “Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю” та повним переліком допоміжних засобів для облаштування робочого місця, за які надається компенсація, можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/3vI4gNi

____________

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні» реалізується за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, European Union in Ukraine та Nova Ukraine.

#реабілітація #реабілітаціятравмвійни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь