Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

#ПитанняВідповіді

Дата: 25.01.2024 14:04
Кількість переглядів: 59

Фото без опису❓Чи може сімейний лікар виписати рецепт на “Доступні ліки” проти тиску, якщо призначення та обстеження робив кардіолог у приватній лікарні, не законтрактованій з НСЗУ?

✅Сімейний лікар призначає ліки за програмою реімбурсації “Доступні ліки”, виходячи зі стану здоров'я пацієнта. Якщо пацієнт має виписки інших лікарів, зокрема, кардіолога, сімейний лікар може їх врахувати. Проте призначення лікарських засобів за напрямом серцево-судинні захворювання за програмою “Доступні ліки” робить саме сімейний лікар.

❓Чи буде лікар отримувати гроші за пацієнтів, у яких в ЕСОЗ висить статус "потребує верифікації"?

✅ НСЗУ оплачує всіх пацієнтів. Звертаємо увагу, що відповідно до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році, з 1 жовтня 2024 р. до базової капітаційної ставки за обслуговування одного пацієнта, що подав декларацію, застосовується коригувальний коефіцієнт 0, якщо такий пацієнт не має статусу "успішна верифікація" в Реєстрі пацієнтів в електронній системі охорони здоровʼя.

❓Дайте, будь ласка, роз'яснення стосовно електронних направлень на проведення лабораторних аналізів: Чи працюють ці направлення в комерційних лабораторіях, та яких саме?

✅ Е-направлення можна погасити в медичних закладах, які мають договір із НСЗУ. Знайти такий заклад можна через контакт-центр НСЗУ за номером 16-77. Або за допомогою інформаційного дашборду на сайті НСЗУ. Для цього необхідно перейти в розділ “Е-дані” / “Аналітичні панелі (дашборди)” / “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”: http://surl.li/ecmlw. У фільтрах зліва виберіть потрібну область чи населений пункт і приватну форму власності закладу. На сторінці відобразиться перелік медзакладів, а також їх контактні дані та адреси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь