Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У Вас ВІЛ. Як отримати лікування?

Дата: 04.12.2023 10:30
Кількість переглядів: 86

Фото без опису👨‍⚕ Антиретровірусна терапія (АРВ-терапія) — метод лікування ВІЛ-інфекції та СНІДу. Завдяки їй розмноження вірусу в організмі максимально пригнічується, імунна система відновлюється, а рівень вірусного навантаження стає таким, що не визначається тестами. Якщо невизначуване вірусне навантаження зберігається щонайменше 6 місяців, це означає що людина більше не може передати вірус своєму сексуальному партнеру/партнерці (це – принцип «Не визначається = Не передається»).

Препарати АРВ-терапії безоплатні для пацієнта і їх потрібно приймати пожиттєво, навіть якщо вірусне навантаження більше не визначається.

🔎 Як отримати антиретровірусну терапію?

⓵ Протестуватися на наявність антитіл до ВІЛ-інфекції. Це потрібно робити регулярно, щоби знати свій ВІЛ-статус. Тестування безоплатне*.

⓶ У разі підтвердженого позитивного результату* – почати лікування якомога швидше.

* Всі результати ваших тестувань є конфіденційними. За розголошення інформації про ваш стан здоров’я медичні працівники можуть понести кримінальну відповідальність та отримати заборону провадження професійної діяльності.

⓷ Пройти додаткові обстеження (часом лікар може за потреби скерувати вас на них).

⓸ Отримати у лікаря план лікування. АРВ-терапія може бути різною. Іноді одночасно з нею призначають додаткові препарати, що знижують ризик розвитку супутніх захворювань.

⓹ Отримати у лікаря комплекс ліків на 3-6 місяців і почати терапію за призначеною схемою. Ліки необхідно приймати щодня приблизно в один і той самий час пожиттєво.

⓺ Лікар може коригувати схему з огляду на ефективність лікування саме у вашому випадку.

Завдяки успіхам у лікуванні ВІЛ-інфекції, перехід до найважчого етапу захворювання – СНІДу – сьогодні трапляється рідше, ніж раніше, коли хворобу тільки відкрили.

Препарати АРВ-терапії необхідно приймати безперервно й систематично, адже без щоденного пригнічення ліками вірус знову почне розмножуватися та набуде стійкості до препаратів попередньої схеми лікування.

❗ Водночас варто пам’ятати, що жодного ефективного способу позбавитися ВІЛ-інфекції немає – якщо людина інфікувалася ВІЛ, він залишається з нею назавжди. Але за умови належного медичного догляду ВІЛ можна контролювати. Люди з ВІЛ, які отримують ефективне лікування, можуть жити довгим здоровим життям, народжувати здорових дітей і захищати своїх партнерів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь