Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Про фізичну підготовку бійця

Дата: 04.12.2023 09:49
Кількість переглядів: 82

Фото без описуПро фізичну підготовку бійця

👉Ділиться порадами Юлія Коваль - авторка програми базової фізичної підготовки військовослужбовців Сил ТРО ЗСУ, сертифікована тренерка із 20-річним досвідом.

«Військовослужбовець в ідеалі повинен мати достатньо розвинені фізичні якості для виконання бойових завдань, адже це рятує життя. Сила, спритність, витривалість, швидкість, гнучкість. І якщо тут наче все зрозуміло, по останньому пункту є питання. Я нерідко чую: навіщо мені хороша гнучкість, я ж не планую робити мостики гімнастичні, сідати на шпагат і т.д. І часто з такою думкою військові тягають залізо (хто хоче, той знайде спосіб це робити майже скрізь, а «залізо» умовно, загалом годиться все), проте абсолютно уникають вправ на гнучкість і мобільність.

Розберімося, чому це важливо для опорно-рухового апарату і що зазвичай відбувається, якщо ігнорувати такі важливі частини тренування, як якісна підготовча частина і якісна заключна частина. Навіть якщо ваше тренування триває від сили 30 хв.

Мобільність – це достатня рухливість суглобів, яка неможлива без нормальної розтяжки (стретчу). Розтягнення м’язів робить їх більш еластичними, що неможливо без усунення тригерних точок у м’язі. Усунення тригерних точок (точки найбільшого скупчення напруження) знімають обмеження по скороченню і розслабленню м’яза. Якщо в чомусь з трьох пунктів є пробіл – це компенсується хребтом, точніше погіршенням його здоров’я.

Всі ці три пункти успішно закриваються якісними вправами. І хребет вам тоді вдячний.

Користуйтеся методичним посібником з базової фізичної підготовки військовослужбовця. Він має на меті не просто покращити фізичний стан військового, а й навчити його правильно використовувати своє тіло з точки зору біомеханіки і на підсвідомому рівні під час будь-яких позапланових ситуацій. А таке трапляється під час бойових дій просто постійно».

👉Ознайомтесь із базовим 6-тижневим курсом фізичної підготовки військовослужбовця: https://cutt.ly/g4rEwDh

Програма тренувань на 6 тижнів: https://cutt.ly/Q6KwkVe


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь