Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Діти та реабілітація. Лікування через ігру.

Дата: 16.11.2023 08:46
Кількість переглядів: 67

Фото без описуДіти - чутливі пацієнти, а коли йдеться про реабілітацію - й поготів. Вони потребують особливого підходу, креативності, співпереживання, енергії. Сьогодні наша увага прикута до теми дитячої реабілітації. Ми поговорили з 🥼 Іриною Хмелєвською, лікаркою фізичної та реабілітаційної медицини, дитячою неврологинею Нікопольського медичного центру реабілітації дітей, ті дізнались, в якому форматі має відбуватись реабілітація.

🧸 Реабілітація в формі гри

Щоб бути результативними, реабілітаційні вправи для дітей мають бути захопливими та веселими, асоціюватися з позитивними емоціями, а не викликати негатив.

🧸 Заохочення до пошуку власних рішень

Під час реабілітації важливо заохочувати дітей розв’язувати певні задачі самостійно. Самостійні дії означають, що маленький пацієнт отримує все більший набір рішень для різних рухових проблем і створює свій запас планів дій.

🧸 Для навчання необхідна активна участь дитини

Здатність і бажання дитини взаємодіяти з навколишнім середовищем визначає якість навчання. Тому життєво важливо знайти способи залучити немовля до дослідження та взаємодії.

🧸 Задачі мають бути реальними

Успіх важливий для мотивації. Завдання для дітей мають бути такими, які реально виконати, але достатньо складними, щоб розвивати потрібні навички. Успіх в менших задачах буде спонукати до виконання складніших.

🧸 Почуття важливі

Якщо дитина засмучена, їй не подобаються вправи або створюють для неї дискомфорт, варто зробити паузу та спробувати з’ясувати, що саме не подобається. Якщо дитина все ще засмучена, не змушуйте її продовжувати, перенесіть заняття на пізніший час або наступний день.

🧸 Повторюваність - запорука успіху

Але реабілітація - це завжди повторюваність дій і системність. Лише системні заняття та повторюваність вправ сформують навичку та принесуть бажаний результат. Вправи мають бути вбудованими в щоденні заняття, щоб гарантувати, що дитина отримує повторний досвід, необхідний для вдосконалення.

❗ Втім, кожній дитині в першу чергу потрібні люблячі батьки, які приймають її такою, якою вона є.

__________________________

Проєкт «Реабілітація травм війни в Україні» реалізується за підтримки Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні, European Union in Ukraine та Nova Ukraine.

#реабілітація #реабілітаціятравмвійни


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь