Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Які безоплатні послкуги може отримати ветеран при пневмонії?

Дата: 14.11.2023 13:30
Кількість переглядів: 30

Фото без опису#ПМГдляВетерана2023

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

📌Діагностика та лікування пневмонії для всіх українців, у тому числі ветеранів, є безоплатними за Програмою медичних гарантій. Ці послуги, зокрема, всі необхідні аналізи, оплачує Національна служба здоров’я України.

Пневмонія – це гострий запальний процес у легенях, що спричиняє проблеми з диханням. Нерідко його плутають зі звичайною застудою через схожі симптоми: кашель, температура, загальна слабкість. Тому варто не займатися самолікуванням, а звернутися до сімейного лікаря.

✔️Якщо вам будуть необхідні додаткові аналізи, обстеження чи консультація вузькопрофільного спеціаліста (наприклад, пульмонолога), то сімейний лікар створить відповідне електронне направлення. З направленням можна безоплатно отримати послугу в медзакладах, які підписали договір з НСЗУ на пакет амбулаторної допомоги. Адресу найближчої лікарні нададуть за телефоном контакт-центру 16-77.

✔️Якщо ваш стан вимагає госпіталізації, то сімейний лікар видасть направлення відразу в стаціонар. У такому разі за всі дослідження та лікування платити також не потрібно.

✔️Якщо ви звертаєтесь до лікарні самостійно у невідкладному стані, то медичні послуги теж є безоплатними без направлення лікаря.

❌Доплачувати за ліки при лікуванні пневмонії не потрібно! Якщо заклад вимагає у вас придбати препарати за власні кошти – скаржтеся головному лікарю, в місцевий департамент охорони здоров’я або НСЗУ на гарячу лінію 16-77.

❗При підозрі на пневмонію не приймайте антибіотики без призначення лікаря! Адже причиною захворювання може бути не лише бактерія, а й вірус. При вірусній пневмонії не діє, а навпаки шкодить. Діагностувати та визначити правильне лікування може лише фахівець.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь