Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

#ПитанняВідповіді

Дата: 06.10.2023 12:52
Кількість переглядів: 124

Фото без описуНаціональна служба здоров’я України продовжує відповідати на поширені питання від громадян. Сьогодні - про радіологічне лікування.

❓Чи є безоплатною медична допомога онкохворим, зокрема радіологічне лікування?

✅ Програма медичних гарантій покриває всі види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією. Наголошуємо, що комплекс медичних послуг - від консультацій лікарів і необхідних обстежень до променевої терапії та ліків - оплачує НСЗУ в межах пакету “Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах”.

✅ Медична допомога є безоплатною у випадках направлення лікаря, виданого пацієнтам з клінічно та морфологічно встановленим діагнозом злоякісного новоутворення та переведення з іншого ЗОЗ та/або клінічного підрозділу ЗОЗ.

✅ НСЗУ сплачує медзакладу за радіологічне лікування від 51 368 грн до 77 052 грн за пацієнта.

❓На які саме безоплатні медичні послуги я можу розраховувати?

✅ Безоплатними в межах пакету є консультування, медична допомога; проведення лабораторних досліджень (аналізи крові, дослідження спинномозкової рідини, молекулярно-генетичні тощо); інструментальні дослідження (МРТ, рентген, КТ, ендоскопічні дослідження, УЗД, сцинтиграфія тощо); лікарське спостереження та медсестринський догляд 24/7; променева терапія, лікування методами ядерної медицини, забезпечення медвиробами для проведення радіотерапії, витратними матеріалами; киснева підтримка; інтенсивна терапія; знеболення на всіх етапах діагностики та лікування, коли це необхідно; психологічна допомога; забезпечення компонентами та препаратами крові; реабілітація; ліки з централізованих закупівель МОЗ та інших програм, а також ліки і медвироби із Нацпереліку та харчування в стаціонарі.

✅ Якщо у медзакладі є лінійний прискорювач, гамма-ніж або кіберніж, то проведення променевої терапії з цим обладнанням також включено в безоплатну допомогу.

✅ Повний перелік послуг міститься на сайті НСЗУ https://contracting.nszu.gov.ua/.../kontr.../vimogi-pmg-2023

❓Де можна перевірити, якими ліками мене повинні забезпечити в лікарні безоплатно?

✅ Пацієнти у стаціонарі забезпечуються безоплатними ліками з Національного переліку.

✅ Перевірити, чи входять призначені препарати до Нацпереліку можна за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/333-2009-%D0%BF#n15 або у мобільному додатку “Ліки Контроль” https://likicontrol.com.ua/.

✅ Також, інформацію про наявність цих ліків медзаклади мають періодично оновлювати на своїх сайтах та на стендах у приміщенні лікарні.

❓Як мені знайти лікарню, яка надає відповідні послуги?

✅ Отримати медичну допомогу, зробити аналізи чи пройти обстеження можна в спеціалізованих лікарнях, або у багатопрофільних клінічних лікарнях, які мають договір із НСЗУ на пакет “Радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах”.

✅ Адреси закладів можна дізнатися на дашборді НСЗУ https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard або за номером контакт центру НСЗУ 16-77.

❓Якщо в лікарні вимагають кошти за лікування, як мені діяти?

⭕️ У таких випадках ми радимо пацієнтам передусім звернутися до керівника медзакладу і написати скаргу на його ім’я про порушення з боку лікаря.

⭕️ Також варто написати скаргу до Департаменту охорони здоров’я у вашому місті або регіоні.

⭕️ А також - подати скаргу через форму на сайті НСЗУ, або зателефонувати за безоплатним номером 16-77 і подати скаргу телефоном.

❗️Наголошуємо! Радіологічне лікування має бути безоплатним у всіх медзакладах України, які мають договір із НСЗУ, незалежно від місця реєстрації пацієнта.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь