Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Звернення за психічною підтримкою - не слабкість.

Дата: 25.09.2023 11:38
Кількість переглядів: 31

Фото без опису#тияк

Ментальне здоров’я є важливою частиною добробуту кожної людини. Проте, через гендерні стереотипи та упередження, чоловіки зазвичай не звертаються за психологічною підтримкою. Із загальної кількості пацієнтів, які звернулися до свого лікаря первинки щодо ментального здоров’я, лише 37% - чоловіки.

Вчасне подолання психологічної напруги є життєво необхідним, а найкращими способами запобігти розвитку розладів ментальних станів є раннє усвідомлення проблеми та звернення за підтримкою.

Просити про допомогу – це нормально: звернення за психічною підтримкою не є ознакою слабкості, а навпаки є проявом сили та відповідальності за своє здоров'я. Адже часто проблеми з ментальним здоров’ям роблять вразливим і фізичне здоров’я людини.

Через військове вторгнення рф питання психологічної допомоги набуло особливо актуального значення, тому НСЗУ розширила Програму медичних гарантій, щоб пацієнти могли отримати психологічну допомогу у сімейного лікаря.

В межах пакету «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» сімейний лікар, терапевт чи педіатр надає пацієнту базову психологічну допомогу та складає план ведення і лікування пацієнта в межах своєї компетенції. Для надання цієї допомоги лікарі «первинки» та медсестри проходять спеціальне навчання за сертифікованою програмою mhGAP.

Про послуги з підтримки ментального здоров’я, які можна отримати у сімейного лікаря, читайте за посиланням: https://nszu.gov.ua/.../chi-dopomozhe-simejnij-likar-iz...

Знайти заклад, де отримати психічну підтримку можна на онлайн-мапі НСЗУ за посиланням: https://cutt.ly/xwu337x2.

Як знайти заклад за допомогою онлайн-мапи, дивіться у відеороз'ясненні: https://www.facebook.com/nszu.ukr/videos/272127338758046

Аптечка швидкої психологічної допомоги https://drive.google.com/.../1-T5vucBRA-Gus.../view


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь