Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

#ПитанняВідповіді

Дата: 25.09.2023 11:35
Кількість переглядів: 42

Фото без описуНаціональна служба здоров’я України продовжує відповідати на поширені питання, які ви нам залишаєте. Сьогодні - про призначення опіоїдних знеболювальних для паліативних хворих лікарем ПМД.

❓Що зробити лікарю ПМД, якщо до нього звернувся пацієнт із встановленим облікованим станом «Паліативна допомога» та встановленим діагнозом “Постійний біль” і знеболювальна терапія опіоїдами не призначалась раніше?

✔️ Пацієнтів, у яких біль обумовлений захворюваннями, що спричинені розладами психіки та поведінки - скерувати до лікаря-психіатра.

Для пацієнтів, у яких біль обумовлений злоякісним захворюванням, лікар ПМД проводить оцінку болю, підбирає опіоїдну знеболювальну терапію і виписує рецепт за програмою реімбурсації.

Для пацієнтів, у яких біль обумовлений незлоякісним захворюванням, для призначення знеболювальної терапії лікар ПМД створює направлення на спеціалізований рівень.

❓Що зробити лікарю ПМД, якщо до нього звернувся пацієнт із встановленим облікованим станом «Паліативна допомога», та встановленим діагнозом “Постійний біль” і знеболювальна терапія опіоїдами вже призначена раніше?

✔️ Пацієнтів, у яких біль обумовлений захворюваннями, що спричинені розладами психіки та поведінки - скерувати до лікаря-психіатра.

Для пацієнтів, у яких біль обумовлений злоякісним захворюванням, лікар ПМД проводить оцінку болю та виписує рецепт за програмою реімбурсації на підставі плану спостереження створеного лікарем-спеціалістом на спеціалізованому рівні надання медичної допомоги або змінює/підбирає нову терапію, якщо рівень болю змінився, після чого виписує рецепт за програмою реімбурсації.

Для пацієнтів, у яких біль обумовлений незлоякісним захворюванням, лікар ПМД проводить оцінку болю та виписує рецепт за програмою реімбурсації на підставі плану спостереження, створеного лікарем-спеціалістом або скеровує пацієнта на спеціалізований рівень надання медичної допомоги, якщо рівень болю змінився і потрібно вносити зміни в існуюче призначення.

➡️ Що робити лікарю ПМД, якщо пацієнт немає встановленого одного із діагнозів “Постійний біль” або “Паліативна допомога” та більше відповідей на питання, читайте за посиланням: https://cutt.ly/KwcBcV4s.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь