Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

За ініціативи Мінветеранів Уряд розширив категорію отримувачів фінансової підтримки від Українського ветеранського фонду

Дата: 18.09.2023 13:13
Кількість переглядів: 88

Фото без опису🔹У п'ятницю, 15 вересня, на черговому засіданні Кабінет Міністрів України удосконалив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для функціонування Український ветеранський фонд (УВФ) при Мінветеранів.

🔹Зокрема, розширено категорію отримувачів фінансової підтримки від УВФ — відтепер взяти участь у конкурсних програмах крім ветеранів війни та членів родин загиблих Захисників і Захисниць зможе другий з подружжя ветерана — дружина, або чоловік. Право на отримання фінансової підтримки мають дружина або чоловік ветерана, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи —підприємці, у разі, якщо проєкти спрямовані на реінтеграцію ветеранів до активного суспільного життя, забезпечення збереження та відновлення ïx фізичного та психічного здоров'я.

🔹Крім цього, ухвалений акт до одного року зменшив строк реєстрації юридичних осіб та громадських об'єднань зі статусом юридичної особи, засновниками яких є члени сімей загиблих Захисників та Захисниць. Це суттєво збільшить коло заявників на фінансування від УВФ, здатних реалізовувати проєкти щодо захисту прав і свобод ветеранів та членів їхніх сімей. Адже вони як ніхто об'єктивно оцінюють потреби зазначеної категорії громадян.

🔹“Дякую Уряду за ухвалення цих важливих змін. Вони дозволять збільшити коло осіб, які матимуть право брати участь у конкурсах Українського ветеранського фонду на отримання фінансування у для реалізації проєктів, що спрямовані на реінтеграцію наших Захисників та їхніх рідних, підтримку ветеранського підприємництва, сприяння у працевлаштуванні”, — зазначила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь