Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Впевнені, що про шахрайську схему «друг просить в борг у месенджері» вже знають всі

Дата: 14.09.2023 13:07
Кількість переглядів: 31

Фото без описуЙ у випадку, якщо у соцмережі прийшло повідомлення: «Привіт! Позич, будь ласка, гроші на кілька днів», перш ніж допомогти, варто переконатися, що це пише не шахрай.

📳Раніше ми розповідали, що варто перетелефонувати другу за номером, який ти точно знаєш, а не за тим, що вказаний на сторінці в соцмережах, адже якщо шахрай зламав сторінку, то міг змінити номер телефону в профілі.

😉Якщо можливості подзвонити немає, чи можливо ви давно не спілкувалися і немає номеру телефону, тоді запитай друга те, що може знати лише він. Таке питання одразу викриє шахрая.

⌨️Ще можна написати спільним друзям в соцмережах і запитати чи не отримували вони подібних повідомлень. Шахраї, як правило, одночасно роблять розсилку на всіх підписників зламаної сторінки.

👆Сподіваємось що все описане вище ти вже знаєш, тому читай далі. 👇Кілька порад як не стати цим “ДРУГОМ” який просить гроші.

🔐Аби захистити свої акаунти від можливого зламу варто створювати надійні, складні паролі та не використовувати однаковий пароль для кількох ресурсів.

❗️Пароль має містити не менше 8 символів, літери, цифри та спеціальні символи, а також не містити персональних даних. Варто періодично змінювати паролі до облікових записів та на електронних поштових скриньках.

↔️Також радимо вмикати двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток.

🚫І ще одне, не переходь за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли у листі від друга.Пам’ятай, що його акаунти могли зламати і розсилати з них посилання, за якими ховається вірус або фішинговий ресурс. А що таке фішинг ти ж вже знаєш


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь