Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Порядок визначення потреб населення громади у соціальних послугах - основні новації

Дата: 05.09.2023 14:10
Кількість переглядів: 139

Фото без описуУ серпні цього року набув чинності новий Порядок визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці / територіальної громади у соціальних послугах.

Міністерство соціальної політики України спільно з Проектом Уряду Канади “Супровід урядових реформ в Україні” SURGe Project створили відеоролик про планування організації надання соціальних послуг на основі визначених потреб мешканців громади, а також навчальний курс «Організація соціальних послуг в територіальній громаді» на Платформі соціальної освіти.

Основні новації Порядку:

🔸 процедура визначення потреб під час дії надзвичайного та воєнного стану для своєчасного реагування на актуальні виклики і потреби;

🔸 поєднання середньострокового планування (на 3 роки) із короткостроковим плануванням (на 1 рік) на основі визначення потреб мешканців громади. Це дозволяє відслідковувати динаміку розвитку, а також вносити необхідні коригування до планів;

🔸залучення мешканців громади, організацій громадянського суспільства, що дозволяє об’єктивно вивчити ситуацію, забезпечити прозорість прийняття рішень в основі яких людина та її потреби.

Підхід закладений у новому Порядку надає можливість:

🔹створити соціальний портрет громади, проаналізувати її соціально-демографічні характеристики, сильні сторони і потреби;

🔹«почути голоси» різних груп мешканців громади щодо розвитку необхідної підтримки та соціальних послуг;

🔹 перевірити доступність соціальних послуг та існуючу координацію і взаємодоповнюваність між їх надавачами та надавачами освітніх, медичних, адміністративних та інших послуг;

🔹 забезпечити прийняття управлінських рішень про розвиток та організацію надання соціальних послуг на основі існуючих потреб та ресурсів.

ℹ️ Більше про визначення потреб та планування соціальних послуг дізнайтесь у відео (https://youtu.be/eul-aF8DVu8) та навчальному курсі «Організація соціальних послуг в територіальній громаді» на Платформі соціальної освіти (https://socialacademy.gov.ua/).

У вересні Міністерство соціальної політики України та проєкт SURGe планують провести навчання з питань визначення потреб населення територіальної громади у соціальних послугах, планування їх розвитку для представників регіональних органів соціального захисту населення та центрів соціальних служб, які надаватимуть необхідну методичну підтримку громадам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь