Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

СЕРВІС КОНТРОЛЮ: ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВА ДИТИНИ НА ЗРОСТАННЯ В СІМ’Ї

Дата: 30.08.2023 13:44
Кількість переглядів: 66

Фото без опису#Нацсоцслужба #ПрацюємоНаРезультат

Як сервіс контролю забезпечує права дитини - запитаєте ви ⁉️

😲 І невже це працює ⁉️

З впевненістю відповідаємо – ТАК, сервіс контролю працює в найкращих інтересах дитини👍

Маємо ще один приклад нашої успішної практики територіальних органів Національна соціальна сервісна служба України, про що з приємністю ділимося з вами, друзі.

Ви вже добре знаєте, що Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області стоїть на захисті прав дитини, здійснюючи заходи державного контролю на предмет дотримання прав дітей органами місцевого самоврядування та закладами різних типів, форм власності та підпорядкування.

Завдяки нашій системній наполегливій роботі – здійснилася мрія дитини зростати в сім’ї ✌️

До прикладу, під час здійснення чергової позапланової перевірки закладу, де діти тимчасово проживають до 6 місяців допоки їхні права будуть захищатися органами влади, нами було встановлено факт порушення прав та законних інтересів дитини (про це ми розповідали вам у квітні цього року https://www.facebook.com/vin.nssu.ua/posts/pfbid0uEuyukKwPbLdz2mqZaa1XqfXYXuLDgW2kBfU3orVeW9JEexo9ZHVXoNThZKnvxjsl).

🔴 А саме - дитина перебувала у закладі понад встановлений термін (4 роки)! При цьому, матір дитини протягом цього періоду не відвідувала дитину, не цікавилася її здоров’ям, життям та не брала участі у її вихованні.

‼ Водночас, всі дотичні органи влади і служби у справах дітей , які зобов’язані діяти на користь дитини, не вжили жодних дієвих заходів для забезпечення найкращих інтересів цієї дитини.

🟢 Внаслідок накладених Головним управлінням вимог за результатами проведених заходів державного контролю (як у закладі, так і в окремих службах у справах дітей), які є обов’язковими до виконання об’єктами перевірки, та вжитим заходам реагування, порушення усунено:

✔️ закладом подано позовну заяву до суду про позбавлення батьківських прав матері дитини та стягнення аліментів на утримання дитини;

✔️відповідним органом опіки та піклування забезпечено соціальний захист дитини та влаштовано дитину під опіку.

💪 Саме завдяки системним заходам реагування Головного управління - дитина влаштована в сім’ю і відтепер має турботу, якої їй так не вистачало, але про яку вона так мріяла!

📣 Звертаємо увагу усіх органів влади, особливо місцевого рівня, до повноважень яких належить захист прав дітей - основою забезпечення прав дітей наразі має стати 👉посилення зацікавленості і відповідальності як закладів, у яких виховуються діти, так й особливо територіальних громад, щодо своєчасного виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування; 👉 надання сім’ям з дітьми якісних соціальних послуг, спрямованих на підтримку виховної функції сім’ї, що дасть змогу зменшити кількість соціальних сиріт; 👉 активного розвитку сімейних форм виховання дітей-сирт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Кожна дитина заслуговує на виховання в люблячій і турботливій сім’ї. Саме від нашої принципової відповідальності і доброчесності залежить доля маленької людини, її майбутнє.

Ми зобов’язані зробити все можливе і неможливе задля того, щоб дитина, яка позбавлена батьківського піклування, знайшла свою родину.

Працюємо на результат далі!

#Нацсоцслужба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь