Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Безоплатні медичні послуги для дітей в ПМГ

Дата: 05.06.2023 14:42
Кількість переглядів: 46

Фото без опису#япацієнт

Всі діти заслуговують на мирне життя, на здоров'я та безпеку. Наш обов'язок - боротися за їхні права, за доступ до якісних медичних послуг, які можуть врятувати життя.

За Програмою медичних гарантій діти можуть отримати: медичну допомогу при народженні, консультації, обстеження, вакцинацію, госпіталізації, операції, реабілітацію, невідкладну та планову стоматологічну допомогу, екстрену допомогу тощо.

📌 З початку війни понад 3,3 млн дітей отримали медичну допомогу за Програмою медичних гарантій. З початку цього року – понад 1,7 млн дітей.

📌 Попри війну обсяг медпослуг не зменшився, а навпаки зріс. Програма медичних гарантій розширилася новими пакетами.

📌 Для малюків з’явився пакет “Неонатальний скринінг”. Це обстеження новонароджених для виявлення 21 спадкового захворювання: муковісцидозу, спінальної м’язової атрофії, тяжкого комбінованого імунодефіциту тощо. З часу запуску пакету проведено 70,3 тисячі досліджень. Спадкові захворювання виявили у 103 випадках.

Також діти можуть отримати психологічну допомогу у сімейного лікаря або педіатра за новим пакетом. Таку допомогу надають 432 медзаклади, які мають договір із НСЗУ на пакет: “Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги”. Лікарі цих медзакладів пройшли спеціальне навчання. Яку психологічну допомогу можна отримати на первинці, читайте тут: https://cutt.ly/Hwq1dGxL.

📌 У 2023 році удосконалено реабілітаційні пакети: виділено стаціонарну та амбулаторну реабілітацію. Також в Програмі медичних гарантій передбачено пакет з реабілітації немовлят, які народилися передчасно або хворими.

З початку 2023 року реабілітацію пройшли понад 14 тис. дітей

Із них майже 12 тисяч отримали послуги за пакетами реабілітаційної допомоги в стаціонарних та амбулаторних умовах і понад 2,5 тисячі – за пакетом «Медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя».

📌 Діти також можуть отримувати безоплатні ліки за програмою “Доступні ліки” (діабет, хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів,в т.ч. бронхіальна астма, розлади психіки та поведінки, епілепсія, нецукровий діабет). Детальніше тут: https://cutt.ly/pwq1jXzC.

А також безоплатні ліки передбачені при стаціонарному лікуванні. Це лікарські засоби, які включені в Нацперелік та ті, які закуповуються централізовано МОЗ: https://cutt.ly/xwq1kKcc.

Інформацію про те, які послуги безоплатні і в яких закладах їх отримати, можна дізнатися за номером 16-77.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь