Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Зникла дитина? Не зволікай...

Дата: 05.06.2023 13:22
Кількість переглядів: 47

Фото без опису#НОВИНИ

Інна Михайловська: Деякі діти повертаються додому самі, в інших випадках поліція докладає усіх зусиль, щоб повертати втікачів додому

Начальник управління ювенальної превенції поліції Вінницької області Інна Михайловська порадила батькам, як запобігти зникненню дітей та як працюють в таких ситуаціях поліцейські.

"Від початку року до поліції Вінниччини надійшло 156 повідомлень про зникнення дітей. 99 % дітей знайдено протягом першої доби. Це дуже добре, оскільки діти, які знаходяться протягом першої доби, зазвичай не стають жертвами злочинів", - зазначила Інна Михайловська.

Найчастіше доводиться шукати тих дітей, яких не розуміють в родинах, а також з родин, де присутня гіперопіка. Батьки мають розуміти: якщо дитина потрапляє на вулицю, вона вже піддається ризикам, може стати жертвою злочину чи сама вчиняти злочини.

Порада батькам - якщо дитина пішла з дому, негайно телефонувати до поліції й повідомляти якомога більше інформації про дитину. Тому що досить часто, прикриваючи конфлікти в сім'ї, батьки не все розповідають поліції, і потім виникають ускладнення.

- Всі діти є у групі ризику, - розповідає керівниця ювенальної превенції Вінниччини. - Важче шукати дітей, які дезорієнтуються у просторі. Також маленьких дітей, які губляться в лісі чи полі, не знають, куди йти і що робити, особливо у нічний час.

При надходженні повідомлення про зникнення дитини, поліція вживає усіх заходів для того, щоб її знайти: з’ясовує обставини зникнення, вивчає чим захоплюється дитина, орієнтує особовий склад та всі наряди, при потребі залучає кінологічну службу, адже розшук дітей – це один з основних напрямків діяльності ювенальної превенції.

"Іноді батьки взагалі не знають, де дитина може знаходитися. Є діти, які тікають з дому декілька разів, і це не обов’язково із малозабезпечених сімей. - розповідає Інна Михайловська. - Досить розповсюджене явище - непорозуміння з батьками. Виникають конфлікти і діти тікають з дому. Іноді діти не хочуть навчатись або батьки нав’язують їм свою філософію або обмежують дітей у їхніх бажаннях. Тому дорослим варто бачити причину. Тоді таких випадків буде менше."

- Важливо пояснювати дітям, як себе поводити. Але найважливіше - це довіра між батьками та дітьми, аби малеча могла звернутися до них. - наголошує Інна Михайловська. - Коли діти зникають, потрібно негайно звернутися до найближчого відділку поліції або зателефонувати 102. Те, що заяву не приймають протягом трьох днів після зникнення дитини, - це міф. Чим швидше дорослі повідомляють, тим краще. Батьки повинні знати коло спілкування дитини, у що син або дочка могли бути одягненими. Важлива деталь - фото дитини, зроблене останнім часом. Подати заяву про зникнення дитини можуть не лише батьки, а й будь-хто з рідних.

Повідомити про зникнення дитини можна не тільки за номером «102», але й через інші комунікаційні платформи:⤵️

✅ «Діти Війни» https://childrenofwar.gov.ua/ - державний портал з розшуку дітей

✅ Чат-бот «Пошук дітей» у Telegram-каналі для спрощення процедури подачі інформації до поліції про зниклу дитину під час війни – https://t.me/poshukditei_bot

✅ Мобільний додаток з пошуку дітей «Reunite Ukraine».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь