Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

У ФОКУСІ УВАГИ – НАДАННЯ ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ НА ПРОЖИВАННЯ ВПО

Дата: 10.05.2023 11:32
Кількість переглядів: 47

Фото без описуНаталя Квят резюмує 

Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області стоїть на захисті прав людини та ретельно перевіряє дотримання вимог законодавства органами влади, які здійснюють соціальні виплати громадянам.

До Національна соціальна сервісна служба України звернулась мешканка Вінницького району (подвійно переміщена внутрішньо переміщена особа, на утриманні якої перебуває троє неповнолітніх дітей) щодо нездійснення в повному обсязі виплати допомоги на проживання внутрішньо перемішеній особі та допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях, що стало підставою для проведення позапланового заходу державного контролю в Управління соціального захисту Вінницької РДА.

Що виявили в ході перевірки❓

В травні 2022 року заявниця звернулася із заявою про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, в якій вказала відомості про двох малолітніх дітей, які перемістилися разом з нею.

Допомогу призначено на трьох осіб з 01.05.2022 в розмірі 8000,00 грн щомісячно.

У цьому ж місяці із заявою про надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам звернулася неповнолітня дитина заявниці, яка самостійно подала заяву.

Допомогу призначено з 01.05.2022 в розмірі 3000,00 грн щомісячно.

🆘 Під час здійснення органом соціального захисту верифікації державних виплат дані про виплату допомоги неповнолітній дитині заявниці зафіксовано подвійну виплату допомоги в межах України.

⭕️ Відповідно до вимог законодаства допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам було призупинено до з’ясування обставин.

Що визначено у такій ситуації законодавством ❓

Починаючи з травня 2022 року допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої російською федерацією території України, територій, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Інформація про території, на яких ведуться бойові дії або тимчасово окуповані Російською Федерацією, є складовою частиною переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, наказом Міністерства з питань реінтеграції.

У разі, коли внутрішньо переміщена особа змінювала своє місце обліку та не отримала допомогу, на яку вона мала право, допомога призначається за останнім місцем обліку.

Виплату грошових допомог на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування здійснює акціонерне товариство “Державний ощадний банк України” шляхом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку, в якому відкрито рахунок одержувача. Фінансування виплат грошових допомог проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних в базах даних державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” даних щодо одержувачів грошових допомог.

Що в результаті перевірки, чи буде дитина отримувати виплату❓

За результатами проведеної перевірки Управлінням соціального захисту Вінницької РДА неповнолітній дитині заявниці

✅ відновлено виплату державної допомоги на проживання внутрішньо переміщеній особі;

✅недоотримані кошти отримувачці допомоги будуть виплачені у травні поточного року.

#Нацсоцслужба

Фото з сторінки Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області соціальної мережі Фейсбук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь