Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИМ СІМ’ЯМ

Дата: 28.04.2023 14:26
Кількість переглядів: 78

Фото без описуНаталя Квят інформує 👈

Сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний дохід, нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї може розраховувати на соціальну підтримку – державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям.

Як її отримати і кому може бути відмовлено - розповідаємо.

У ЯКОМУ РОЗМІРІ ПРИЗНАЧАЄТЬСЯ ДОПОМОГА⁉️

Розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між рівнем забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї та її середньомісячним сукупним доходом, а отже розмір допомоги є не сталою величиною та у кожної сім’ї визначається індивідуально.

ЯК ВИЗНАЧИТИ РІВЕНЬ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ ДЛЯ СІМ’Ї⁉️

Для призначення державної соціальної допомоги рівень забезпечення прожиткового мінімуму у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення з 01.12.2022 становить:

- для працездатних осіб - 1️⃣2️⃣0️⃣7️⃣,8️⃣0️⃣ грн;

- для осіб, які втратили працездатність-2️⃣0️⃣9️⃣3️⃣грн;

- для дітей віком до 6 років – 2️⃣9️⃣5️⃣3️⃣,6️⃣0️⃣грн;

- для дітей віком від 16 до 18 років – 3️⃣6️⃣8️⃣2️⃣,9️⃣0️⃣ грн;

- для осіб віком від 18 до 23 років (при умові навчання за денною формою) -3️⃣4️⃣8️⃣9️⃣,2️⃣0️⃣грн.

ЯКІ ДОКУМЕНТИ НЕОБХІДНО ПОДАТИ❓

✅Заява про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям;

✅Декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги;

✅Довідка про доходи у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в ДПС, Пенсійному фонді України тощо та згідно із законодавством не може бути отримана за відповідним запитом органу соціального захисту населення. У разі неможливості підтвердження таких доходів довідкою до декларації додається письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

✅Довідка встановленої форми про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, у здійсненні заходів щодо забезпечення нацбезпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії в Донецькій та Луганській областях (за наявності).

КУДИ ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ❓

✍️Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем фактичного проживання;

✍️Відділ соціального захисту територіальної громади за місцем фактичного проживання.

СТРОКИ ПРИЗНАЧЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

Державна соціальна допомога призначається на 6️⃣ місяців.

💬Одиноким особам, визнаним за результатами медико-соціальної експертизи непрацездатними, які не мають інших джерел до існування, державна соціальна допомога може бути призначена на строк визнання особи непрацездатною.

💬Одиноким особам, які досягли 65-річного віку і не мають інших джерел до існування, державна соціальна допомога може бути призначена довічно.

🔔Рішення про призначення державної соціальної допомоги або про відмову в її призначенні приймається органом соціального захисту населення протягом 10 календарних днів з дня подання заяви і надсилається наступного дня після його прийняття уповноваженому представнику малозабезпеченої сім’ї.

У ЯКИХ ВИПАДКАХ БУДЕ ВІДМОВЛЕНО В ПРИЗНАЧЕННІ ДОПОМОГИ❓

▪️ у складі сім’ї є непрацюючі працездатні особи, які протягом періоду за який враховуються доходи сумарно протягом трьох місяців не мали повної зайнятості та ними не сплачено в мінімальному розмірі єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

▪️ особи, які входять до складу сім’ї, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням державної соціальної допомоги здійснили купівлю на суму,що перевищує 50 тис. грн;

▪️ у власності сім’ї є більше, ніж один автомобіль, транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з дати випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);

▪️ у власності сім’ї є друга квартира (будинок), крім житла, яке розташоване в районі проведення воєнних (бойових) дій або на тимчасово окупованій російською федерацією території України.

🔻Багатодітній сім’ї, яка виховує трьох і більше дітей віком до 18 років (до 23 років при умові навчання за денною формою), допомогу може бути призначено за умови, що загальна площа такого житла не перевищує 13,65 кв. м на одного члена сім’ї та додатково 35,22 кв. м на сім’ю.

ВАЖЛИВО🔔

Якщо на дату звернення за призначенням державної соціальної допомоги у складі сім’ї є особа, яка втратила працездатність, в тому числі особа, яка досягла пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату у зв’язку з відсутністю страхового стажу, державна соціальна допомога призначається незалежно від сплати/несплати нею (за неї) єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи.

😀 Сподіваємось, що інформація корисна. Поширюйте допис для своєї аудиторії з ‼️ обов’язковим посиланням на джерело інформації 👉 Головне управління Нацсоцслужби у Вінницькій області .

Дякуємо за тактовність та довіру 🫶

#Нацсоцслужба


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь