Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2023 14:22
Кількість переглядів: 121

Фото без опису26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. Навіть через 37 років відчутні наслідки цієї фатальної аварії.

Україна щороку відзначає цей трагічний день відповідно до Указу Президії Верховної Ради Української РСР № 8985–XI від 29.03.1990 року, як День Чорнобильської трагедії (1986).

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції є наймасштабнішою техногенною катастрофою в історії людства. Пройшло 37 років з того моменту, як у нерівний бій з ядерною стихією вступили чоловіки й жінки, чий подвиг назавжди увійшов до літопису мужності та патріотизму українського народу. А дзвони Чорнобиля б'ють на сполох, попереджуючи про загрозу неконтрольованого атому.

26 квітня - є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий, назавжди записаний до літопису людської мужності і навічно залишиться у пам'яті українського народу.

Через повномасштабне збройне вторгнення держава-агресор знову поставила весь світ на межу нової ядерної катастрофи. Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Станцію звільнили 31 березня.

Цього разу загроза ядерного апокаліпсису виникла не лише на ЧАЕС, але й на Запорізькій атомній електростанції, що є найбільшою в Європі.

Нехай ніколи не повториться жах тієї страшної катастрофи!

Також в цей день ми згадуємо героїчний подвиг людей, які ціною власного життя рятували інших.

Вічна пам’ять та шана всім жертвам Чорнобильської трагедії.

Дякуємо і пам’ятаємо!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь