Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Каністерапія для захисників, захисниць і їх дітей

Дата: 24.04.2023 10:30
Кількість переглядів: 61

Фото без описуВони допомагають українським захисникам проходити реабілітацію. Любов’ю, відданістю, пухнастим хвостом. Мова йде про каністерапію - абсолютно новий для України метод реабілітації за допомогою спеціально навчених і відібраних собак.

“Людина може прийти на заняття з поганим настроєм, замкнутою у собі та неговіркою. Після заняття неодмінно посміхається, ділиться своїми емоціями. Витягнути людину з такого складного стану - наша задача”, - розповідає Сергій Чирва, очільник ГО “Молодіжна організація інвалідів, ветеранів війни (АТО) “Струни серця”.

Громадська організація вчилась реабілітувати людей за допомогою собак ще у 2018 році. Спочатку працювали з дітками. У 2022 вирішили проводити реабілітацію захисників та захисниць у шпиталях, а також допомагати членам їхніх родин.

У команді – реабілітологи, кінологи, психологи, йога-тренер та арттерапевт. Очільник ГО впевнений, що комплексний підхід дає кращий результат в реабілітації:

“Із захисниками ми працюємо у госпіталях. Проводимо заняття з каністерапії, додаємо йогу, вчимо самомасажу. Допомагаємо хлопцям арттерапією - з нами вони малюють, займаються гончарством, ми організовуємо музичні виступи різних колективів. Хочемо аби у проєкті людина навчилась сама собі допомагати. Маємо для цього спеціальні методики”

Громадська організація має спеціалістів та волонтерів з власними собаками різних порід. На таких заняттях крім кінолога з собакою обов'язково має бути психолог або реабілітолог, в залежності від мети. Психолог допомагає подолати ПТСР та інші розлади, а реабілітолог працює з відновленням м'язів після травм та поранень бійців.

Буває, бійці вагаються чи йти на заняття з психологом. Спільне проведення часу із собаками зближує захисника із фахівцем. Це є стимулом відвідати психолога.

“Є бійці, які проходять реабілітацію після переломів, на заняттях собачка у цьому допомагає. Пацієнт кидає їй м’ячик, грається з нею чи просто гладить. Тим самим це стимулює його рухатись та розробляти кінцівки”, — пояснює нам Сергій.

Собаки дарують бійцям те, чому не можна навчити – любов. Людина отримує неймовірну емоційну підтримку. Це її лікує.

Команда громадської організації стала однією з переможниць конкурсу проєктів #Варто+ГО у 2022 році від Українського ветеранського фонду.

Ми вдячні громадські організації за кожну посмішку ветерана та захисника і за допомогу у їхній реабілітації. Пишаємось, що можемо підтримувати такі корисні ініціативи.

🔑 Ми запустили конкурсну пограму #Варто+ГО. Переможці отримають від 500 тис. до 1 мільйона гривень на проєкти для ветеранів і їхніх родин.

Дізнавайтесь деталі за посиланням: https://bit.ly/3A3Cr0z

Український ветеранський фонд Мінветеранів


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь