Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

«Підпал храму канонічної УПЦ» і «Вербування безпритульних США у лави ЗСУ»: топ-5 фейків, спростованих минулого тижня Центр стратегічних комунікацій зібрав найгучніші cпростування фейків росіян, що вийшли з 3 по 9 квітня. 👉 «Юридичне взяття Бахмута» о

Дата: 11.04.2023 10:44
Кількість переглядів: 58

Фото без опису«Підпал храму канонічної УПЦ» і «Вербування безпритульних США у лави ЗСУ»: топ-5 фейків, спростованих минулого тижня

Центр стратегічних комунікацій зібрав найгучніші cпростування фейків росіян, що вийшли з 3 по 9 квітня.

👉 «Юридичне взяття Бахмута» окупантами. Нічну постановку і заяви «про взяття міста» у виконанні пригожина з ганчіркою в руках спростували (https://t.me/spravdi/27488) керівник ОП Єрмак і згодом речник Східного угрупування ЗСУ Череватий.

👉 «Це кінець», «чоловіків нема», «вже половина населення жінки». Таку недолугу істерію (https://t.me/spravdi/27527) з прицілом на виведення з рівноваги морально-психологічного стану українців періодично пулять кремлівські фейкомети з порожніх сторінок у Facebook. Ці ворожі ІПСО, як власне й інші, потрібно «банити» і на них потрібно скаржитися у службу підтримки соцмережі.

👉 «Українські військові не змогли навчитися керувати танками Challenger 2». «Джерелом» цієї інформації слугує начебто матеріал The Guardian. Але насправді (https://t.me/spravdi/27581) британське видання такого не писало, а у березневому відео від Міноборони Британії інструктори стверджують, що результати стрільб військових ЗСУ «справді дуже добрі».

👉 «Підпал силовиками або розкольниками храму канонічної УПЦ». кремлівські фейкороби називають місцем дійства село Новополтавка Миколаївської області. Але Центр стратегічних комунікацій наголошує (https://t.me/spravdi/27603), що це відео було знято ще 10 років тому і не в Україні, а в російському селищі ільїнка.

👉 «Україна вербує безпритульних у США». «Доказом» нібито слугує фото рекламного плакату із закликом приєднуватися до легіону, але у МЗС та Міжнародному легіоні спростували (https://t.me/spravdi/27708) цей фейк і заявили, що ніколи не випускали жодних матеріалів, які пропагують «вступ» громадян США до Міжнародного легіону. Американські громадяни, які приєдналися до Міжнародного легіону, не є найманцями, як їх цілеспрямовано зображує російська пропаганда. Вони підписали офіційний контракт із ЗСУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь