Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Набув чинності новий реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (відшкодуванню) за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

Дата: 03.04.2023 14:05
Кількість переглядів: 71

Фото без описуНабув чинності новий реєстр лікарських засобів (https://bit.ly/41VZzuZ), які підлягають реімбурсації (відшкодуванню) за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення.

❗ До реєстру включено і препарати імуносупресії для пацієнтів в посттрансплантаційному періоді. Алгоритм їх отримання передбачає кілька кроків.

⓵ Консультативний висновок з планом лікування

Перед випискою зі стаціонару трансплантолог/імунолог складає та видає на руки реципієнту консультативний висновок з планом лікування, в якому вказано міжнародні непатентовані назви (МНН) та уточнені торговельні назви необхідних препаратів і їх рекомендована доза.

⓶ Електронний рецепт

У кожному центрі трансплантації має бути лікар, який обіймає посаду трансплант-координатора і до якого після виписки зі стаціонару має звернутися пацієнт. Трансплант-координатор вносить план лікування з консультативного висновку трансплантолога/імунолога до Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) та виписує електронний рецепт з МНН на потрібний препарат, але зазначає, які саме торговельні назви імуносупресантів необхідні пацієнту.

Реципієнт також може звернутися до найближчих медичних установ, де є трансплант-координатор, щоб мати посттрансплантаційний супровід: проходити необхідні обстеження та отримувати електронний рецепт на необхідні ліки.

Отримувати консультативну допомогу з приводу результатів планових обстежень, можливих змін у стані здоров’я тощо реципієнт має можливість також у трансплантолога/імунолога центру, де він отримав лікування методом трансплантації.

⓷ «Доступні ліки»

Інформацію про місцезнаходження аптек та наявність в них необхідних ліків можна уточнити в інформаційно-довідковій службі НСЗУ за телефоном: 16-77.

Детальніше: https://bit.ly/40ZHta5



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь