Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася 13 сесія районної ради

Дата: 02.03.2023 09:33
Кількість переглядів: 105

Фото без опису28 лютого відбулася 13 сесії районної ради.

Перед початком сесії голова Вінницької районної територіальної виборчої комісії Оксана ТРАЧ оголосила Постанову Вінницької районної територіальної виборчої комісії  №69 від 30 грудня 2022 року «Про реєстрацію обраного депутата Вінницької районної ради Вінницької області».

Також новообраному депутату Володимиру МАЧУШЕНКО було видано посвідчення депутата Вінницької районної ради.

Голова районної ради Ігор ШУТАК нагадав присутнім про те, що  сьогодні 370 днів незламності України. 370 днів гуртування, взаємопідтримки та невпинної роботи на перемогу.

Після цього було розпочато пленарне засідання хвилиною мовчання.

На початку сесії було надано слово депутату Вінницької районної ради Олегу ДМИТРІЙЧУКУ, який щойно повернувся із зони бойових дій. На даний час його підрозділ знаходиться на відновленні.

Зазначив, що на попередній сесії районної ради, було виділено кошти в розмірі 100 тис. грн. на підрозділ, в якому він служить. На сьогоднішній день завдячуючи мешканцям Вінницького району та депутатського корпусу підрозділ має забезпечення буржуйками, бензопилами, помпами для викачки води і таке інше.

Подякував всім присутнім за допомогу.

Вручив, як вдячність Вінницькій районній раді, в особі голови районної ради Ігоря ШУТАКА,  державний прапор підписаний військовими.

Голова районної ради Ігор ШУТАК повідомив присутніх про те, що на сесію запрошені начальник Вінницької районної військової адміністрації Віталій УРДЗІК, керівники управлінь, відділів Вінницької районної військової адміністрації та представники засобів масової інформації.

Традиційно на сесії привітали депутатів, які відсвяткували свої дні народження в міжсесійний період.

Голова районної ради Ігор ШУТАК нагадав присутнім про те, що  Уряд затвердив постанову №69 від 27 січня 2023 року, якою внесено зміни щодо виїзду за кордон нардепів, депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців та інших категорій осіб, а саме: «мають право перетинати державний кордон на підставі відповідних рішень про службові відрядження».

Також було повідомлено про те, що почався черговий етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2022 рік, а також за 2021, хто цього не зробив.

Було проінформовано депутатів про лист - відповідь на звернення Вінницької районної ради 8 скликання до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо заборони діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України».

Після цього перейшли до розгляду питань порядку денного. В цілому Порядок денний був прийнятий 43 голосами в кількості 19 питань.

Депутатами районної ради було обговорено та затверджено звіт голови Вінницької районної військової адміністрації за 2021 та 2022 роки, звіт про виконання бюджету Вінницького району за 2022 рік, розпорядження голови районної ради, накази начальника районної військової адміністрації, зміни до районного бюджету на 2023 рік. Також було прийнято дві програми, а саме;  районну Програму забезпечення виконання Вінницької районною військовою адміністрацією повноважень, делегованих органами місцевого самоврядування на 2023-3025 роки та Програму розвитку фізичної культури і спорту Вінницького району на 2023-2025 роки.

Було прийнято важливе питання «Про придбання державних цінних паперів у 2023 році».

Інші питання, які розглядалися на сесії стосувалися стану виконання заходів районної Програми забезпечення виконання рішень судів до 2022 року, перерахування залишку коштів спеціального фонду, які втратили своє цільове призначення  до загального фонду районного бюджету Вінницького району, дострокового припинення повноважень депутата Вінницької районної ради 8 скликання Поповиченко Олени Василівни, внесення змін до рішення 11 сесії районної ради 8 скликання № 315 від 17 листопада 2022 року «Про затвердження списку присяжних Немирівського районного суду Вінницької області», внесення змін та доповнень до рішення 11 сесії районної ради 8 скликання № 312 від 17 листопада 2022 року «Про затвердження списку присяжних Тиврівського районного суду Вінницької області», прийняття на балансовий облік майна, що є спільною власністю  територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницького району, внесення змін до рішення 56 сесії районної ради 7 скликання № 884 від 12.03.2019 року «Про ліквідацію Комунального підприємства «Саланг» Вінницької районної ради», передачі майна, що є спільною власністю  територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницького району, надання дозволу Комунальному підприємству «Саланг» Вінницької районної ради на списання майна, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст району.

Останнім, в категорії «Різне», було розглянуто звернення фракції політичної партії «ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ» у Вінницькій районній раді  щодо питання грошового забезпечення військовослужбовців.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь