Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

14 грудня День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 13:32
Кількість переглядів: 57

Фото без опису14 грудня - день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Саме 14 грудня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, аварія на якому відбулася 26 квітня 1986 року та стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі.

Це день мужніх та самовідданих людей, які прийняли доленосний виклик - захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС енергоблоку.

Сьогодні наш обов’язок - пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Ця аварія стала результатом бутафорної діяльності злочинного московського режиму. Чорнобильська трагедія засвідчила, що брехня, кримінальна безвідповідальність та маніпуляція інформацією злочинною комуністичною системою радянського союзу поставили під загрозу мирне існування всього світу.

Цьогоріч відзначається 36-ті роковини від дня катастрофи планетарного масштабу, від дня, який назавжди змінив історію та долі тисяч людей.Фото без опису

Ліквідатори Чорнобильської катастрофи - приклад самопожертви та самовідданості. Тож у День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС низько схиляємо голови перед тими, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч, хто відвів біду від прийдешніх поколінь.

Висловлюємо слова щирої подяки усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Водночас у житті українців Чорнобиль є і буде незагойною раною. Цей день вкотре нагадує про важливість особливих заходів безпеки у сфері використання мирного атома. Адже світ такий крихкий, а людство, впроваджуючи винаходи, має бути пильним, щоб не знищити планету.

Пам’ятаємо 🕯


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь