Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Щороку Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначають разом з Днем української писемності та мови.

Дата: 09.11.2022 14:05
Кількість переглядів: 78

Фото без описуРівень розвитку культури, мистецтва, мови - показник розвитку суспільства.

Саме завдяки відданим своїй справі митцям українська культура змогла зберегти свою самобутність, попри потужні натиски багатьох агресорів, і посісти гідне місце серед світових культур.

Сьогодні російські агресор вбиває не лише наших людей, нищить не лише наші міста і села, а й нівечить культуру, мистецтво, слово, розграбовує музеї та осередки культури. Нині у запеклій кровопролитній боротьбі ми відстоюємо не лише територію, не лише життя українців, а й нашу культуру, бо українська культура - ще одна потужна зброя проти рашистських загарбників. 

І мова, і культура - одні з найважливіших елементів національної самобутності. У мові та культурі - характер нашого народу.

Мова - це наша цінність, наша ідентичність, наше коріння, яке єднає, гуртує та тримає вкупі.Фото без опису

Українська мова - одна з головних цінностей нашої країни, наша гордість і наш скарб. Українську мову неодноразово забороняли і намагалися викорінити, а над її носіями вчиняли геноцид. Наша мова пережила все це і зараз визнана однією з найкрасивіших мов у світі.

Українська мова та українська писемність - це наша культура та наша зброя!

У ці дні бажаємо кожному з нас миру, любові, поваги та натхнення. Висловлюємо щирі слова вітань та вдячності працівникам культури та майстрам народного мистецтва, за їх вагомий внесок у розвиток української культури.

Вітаємо усіх, хто через відчуття прекрасного береже традиції і передає досвід поколінь нащадкам. Без традиції немає культури, без культури немає нації. Українська обрядовість, пісня, танець, малюнок, народні промисли - це той базис, на якому формується наша духовність і самобутність.

З глибокою повагою вітаємо тих хто служать Слову, навчає українській мові майбутнє покоління.

Усім хранителям нашої духовної спадщини бажаємо оптимізму і натхнення, нових творчих ідей та можливостей. Нехай робота приносить вам задоволення, а людям - радість.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь