Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

14 жовтня - День захисників і захисниць України, свято Покрови Присвятої Богородиці та День Українського козацтва.

Дата: 14.10.2022 09:18
Кількість переглядів: 61

Фото без описуДень захисників і захисниць України започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом із назвою «День захисника України». 14 липня 2021 року Верховна рада перейменувала свято на «День захисників і захисниць України».

Дата 14 жовтня вибрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

Поєднання цих святкувань - це символічний, непорушний зв’язок багатьох поколінь захисників та захисниць від славетної козацької доби до сучасності. Адже за багатовікову історію українського народу не один раз його сини та дочки ставали на захист рідної землі.

День захисників і захисниць - це день, коли ми шануємо жінок і чоловіків, які стоять на охороні нашої держави. Це не лише день військових, тому що захищають нашу країну і цивільні люди, і волонтери, і медики.

Мужні чоловіки й хоробрі жінки щодня захищають нашу державу від агресії й загарбництва, піддаючи своє життя і здоров'я небезпеці. Свято захисників і захисниць покликане возвеличити цих людей, нагадати іншим про їхню відвагу, особливо у цей важкий, непростий для України час.

Сьогодні ми вшановуємо всіх тих, хто продовжує боротися за нашу свободу й висловлюємо щиру вдячність та пошану тим, хто без вагань поклав своє життя за світле майбутнє України, чиї героїчні дії, мужність та самовідданість стають прикладом для майбутніх поколінь.

Шановні наші захисники і захисниці! Ми вітаємо вас і від усієї душі бажаємо сили і твердості духу, енергії та оптимізму, благополуччя та надійного тилу в родині.

Бажаємо сил, здоров’я, перемог і щастя, душевного спокою й покровительства Пресвятої Богородиці в усіх справах та починаннях! Нарешті мирного неба і смачного хліба! Зі святом Вас дорогі наші захисники і захисниці!

Мирного неба над головою усім нам. Нехай Пресвята Богородиця береже Україну під своїм Покровом.

Дякуємо вам захисники і захисниці за те, що ви є у нас.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь