Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

28 липня - День української державності.

Дата: 28.07.2022 14:05
Кількість переглядів: 109

Фото без описуУкраїна сьогодні, 28 липня, вперше відзначає День української державності.

Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у день хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України.

Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.

Точкою відліку української державності вважається рік заснування Києва, столиці Київської Русі й сучасної України. Тому нове свято відзначається у день розквіту української державності – в день вшанування  видатконого державотворця Київського Князя Волоимира Великого та день хрещення Київської Русі.

Цього року Україна святкує 1034-ту річницю хрещення Київської Русі.

Спадкоємцями Київської Русі стали Галицько-Волинська Русь, Козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Карпатська Україна та сучасна Україна. За сотні років, відбиваючи ворожі напади, потерпаючи від війн і нападів, у першу чергу наших північних сусідів, які так набиваються нам у брати, що вже три місяці без передиху закидають українські міста крилатими ракетами, мінами і снарядами, від яких загинули тисячі і тисячі українців, нам вдалося зберегти свою ідентичність, об’єднатись у велику і неподільну Україну. У Державу, яка в цій жорстокій війні, обстоюючи свої кордони,  історію, мову, культуру, свободу і незалежність, проявляє небачені мужність і рішучість. 

Державність - це устрій усього матеріального і духовного буття цілого народу. Державність - це ВОЛЯ! Державність - це НЕЗЛАМНІСТЬ! Державність - це ЄДНІСТЬ! Державність - це ІСТОРІЯ! Державність - це МИ!

Зміст державності є значно ширшим порівняно з поняттям «держава». Державність є своєрідним фундаментом, корінням держави, а остання, у свою чергу, є однією із складових - своєрідним вінцем державності.

Широкомасштабне вторгнення рф, потужна інформаційна війна проти України знову ставить на порядок денний дискусію про історію формування Української державності. 

У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Попри все відзначимо це свято, тому що українців не зламати. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть незалежності.

З Днем державності, шановні українці. Із днем, коли ми всі об’єднані єдиною великою ідеєю, ідеєю нашої спільної перемоги над ворогом, ідеєю відстоєння нашої держави України, ідеєю єдності всіх українців в усьому світі.

В цей день бажаємо завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.

Також щиро бажаємо всім міцного здоров’я, оптимізму, наснаги та нашої Перемоги.

Слава Україні!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь