Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Набрала чинності постанова Кабінет Міністрів України від 01 липня 2022 р. № 753 «Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок»

Дата: 28.07.2022 10:45
Кількість переглядів: 93

Фото без описуНабрала чинності постанова Кабінет Міністрів України від 01 липня 2022 р. № 753 «Про внесення змін до Методики нормативної грошової оцінки земельних ділянок», яка передбачає, зокрема, що витяг із технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення (за межами населених пунктів) оформлюється і видається автоматично в електронній формі з використанням програмного забезпечення Державного земельного кадастру.

Постановою змінено форму витягу з технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки, що передбачає підтвердження дійсності такого витягу шляхом нанесення відповідного QR-коду.

«Нововведення фактично усуває участь державного кадастрового реєстратора у формуванні витягу з НГО там, де уся необхідна для цього інформація вже наявна. У такий спосіб, людський фактор, який до сьогодні був вирішальним – прибирається. До того ж відбувається значна економія часу, що цілком логічно», – зауважує заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Подати відповідну заяву можна тут https://e.land.gov.ua/services.

?Після авторизації в електронних сервісах необхідно перейти в розділ «Відомості ДЗК» й обрати пункт «Замовити».

?Далі слід обрати тип заяви «Нормативна грошова оцінка земельної ділянки (с/г призначення за межами населених пунктів)» та заповнити всі обов’язкові поля форми заяви.

?Потім перейти в підрозділ «Історія» розділу «Відомості ДЗК», в якому буде зазначено заяву та статус її опрацювання.

?Витяг можна завантажити в електронній формі після того, як у статусі розгляді заяви буде вказано «Готово». Дійсність витягу буде підтверджена спеціальним QR-кодом.

Заяви на отримання витягів, подані до запровадження вищевказаного функціоналу, працівники територіальних органів Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру розглянуть у звичайному порядку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь