Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

07 липня відбулася 10 сесії районної ради

Дата: 08.07.2022 15:53
Кількість переглядів: 195

07 липня 2022 року на 10 сесію районної ради прибув 51 депутат.

Голова районної ради Ігор ШУТАК  розпочав пленарне засідання хвилиною мовчання для того, щоб вшанувати пам'ять українців, які віддали свої життя за свободу і незалежність України.

Потім короткою інформацією про ті, події, які унеможливлювали проведення сесій раніше.

Очільник Вінницького району подякував кожному депутату, який допомагає Збройним Силам України та внутрішньо переміщеним особам.

Зазначив, що в міжсесійни період сталася довгоочікувана подія - 01 липня 2022 року було підписано Спільну заяву щодо рішення Європейської ради про надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС. З цього моменту Україна офіційно має статус кандидата на членство в ЄС.

Голова районної ради повідомив депутатів про те, що  з початку вторгнення апарат районної ради не припиняв своєї діяльності.

Коротко поінформував про роботу, яка була проведена апаратом районної ради з 24 лютого 2022 року по сьогоднішній день.

Далі Голова районної ради Ігор ШУТАК традиційно привітав всіх депутатів районної ради, які відсвяткували Дні народження в міжсесійний період.

На пленарному засіданні  очільником району було  оголошено повідомлення, яке надійшло 14 березня 2022 року від голови фракції політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ» у Вінницькій районній раді Андрія Поповиченка про розпуск фракції політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА ЗА ЖИТТЯ» у Вінницькій районній раді.

Після вітань та оголошень перейшли до розгляду питань порядку денного. В цілому Порядок денний був прийнятий одноголосно 51 голосами в кількості 9-ти питань.

Голова районної ради Ігор ШУТАК повідомив присутніх про те, що  перед початком сесії відбулося спільне засідання постійних комісій районної ради 8 скликання, яким було обговорено кожне питання та винесено на розгляд сесії.

Одноголосно були підтримані всі питання Порядку денного 10 сесії, які стосувалися затвердження розпоряджень, передавального акту Немирівської районної ради, звільнення з посади завідувача  Комунального підприємства Літинської районної ради «Літинська районна аптека», удосконалення  механізмів отримання коштів від оренди, оренди майна,  списання майна, передачі майна, встановлення меж села Зарванці та зняття з контролю рішень районної ради.

Голова районної ради Ігор ШУТАК подякував депутатам за те, що  8 сесією районної ради було прийнято рішення щодо включення двох об’єктів нерухомого майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району - будівлі в м. Немирів та с. Вінницькі Хутори, що надало можливість отримати кошти від їх продажу на загальну суму 1 750 770 грн.

За зверненням фракції «УКРАЇНСЬКА СТРАТЕГІЯ ГРОЙСМАНА» було запропоновано отримані від реалізацій нерухомого майна кошти спрямувати на придбання цінних паперів (військових облігацій), чим допомогти Збройним Силам України.

Депутати в цілому підтримали ініціативу виділення коштів на допомогу ЗСУ та доручили Вінницькій ВДА доопрацювати запропоновану ними Програму, яка б передбачала механізм виділення коштів на дані цілі: у вигляді придбання військових облігації та  на потреби територіальної оборони.

Голови районної ради Ігор ШУТАК та районної військової адміністрації Віталій УРДЗІК подякували присутнім депутатам за активну позицію, розуміння і бажання зібратися в найкоротший термін на позачергову сесія для вирішення даного питання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь