Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

На Вінниччині розпочато другий етап онлайн навчання для сімей, які в умовах воєнного стану виявили бажання надати тимчасовий прихисток дітям.

Дата: 08.07.2022 12:12
Кількість переглядів: 88

6 липня розпочався другий етап онлайн навчання сімей, що перебувають у реєстрі родин, які в умовах воєнного стану виявили бажання надати тимчасовий прихисток дитині, яка залишилась без батьківської опіки.

Про це інформує Служба у справах дітей ОВА.

Навчання було забезпечено МБО «Партнерство кожній дитині» спільно з Вінницьким обласним центром соціальних служб в рамках проєкту ЮНІСЕФ «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах воєнного стану».

Загалом, листи-запрошення були надіслані понад 220 сім’ям, які через Telegram-бот @dytyna_ne_sama_bot заявили про готовність прихистити дитину, з пропозицією взяти участь у даних навчаннях.

«Загалом, на теренах області влаштування в сім’ї громадян потребує 118 дітей, з них – 41 дитина з особливими потребами. Однак, аналіз показує, що ці діти перебувають у великих родинних групах. Маємо одну родинну групу з 6 дітей, одну - з п’яти дітей, 4 родинні групи з чотирьох дітей, 5 родинних груп з трьох дітей. Загалом, 98 дітей, які потребують влаштування до сімейних форм виховання мають братів і сестер», - зауважила начальник Служби у справах дітей ОВА Тетяна Дорош.

Що стосується дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які переміщені із зони ведення бойових дій, то наразі таких на території області 104. Всі вони приїхали із своїми законними представниками, тобто з опікунами, прийомними батьками, батьками-вихователями.

Керівник профільної служби зазначила: «Ми захоплюємось такою величезною кількістю громадян, які виявили бажання допомогти дитині. Впевнені, що окремі з них стануть в подальшому патронатними вихователями, прийомними батьками. Уже маємо такі приклади. Після першого етапу навчання, який в повному обсязі пройшло 50 сімей Вінницької області, уже три розпочинають навчання, щоб бути прийомними батьками дітям, які цього потребують. З такими людьми, готовими прийти на допомогу, наша Україна непереможна! Захистимо наших дітей, захистимо майбутнє України. Слава Україні!»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь