Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Якщо не можеш вкласти дитину спати.

Дата: 29.06.2022 10:40
Кількість переглядів: 76

Фото без описуПід час війни батьки все частіше стикаються з проблемами, пов’язаними з дитячим сном та вкладанням дітей. Причин цього багато, як психоемоційні перевантаження дітей, так і стреси та підвищений рівень тривоги як дітей, так і їхніх батьків.

Що допоможе налагодити якісний сон у дитини?

1 Встановіть час, коли дитина лягає спати. Це має бути правило, яке мають виконувати всі. Якщо у родині є діти різного віку, то менша дитина може лягати спати раніше, проте завжди – в один час.

2 За півтори години до сну намагайтесь виключити гаджети та телевізор. Переходьте у тиху та спокійну діяльність: ігри з іграшками, настільні ігри (пазли, розмальовки, конструктор, вирізання).

3 Встановіть ритуали перед сном. Ритуали – це певний алгоритм подій, який завершується вкладанням у ліжко. Тривалість повинна бути не більше 30 – 40 хвилин. Пам'ятайте, що вечірній час – це той час, який дитина має можливість якісно провести з дорослими, які мають для неї значення.

4 Домовтеся про дії під час повітряної тривоги у нічний час.

Сон дитини може порушуватися через вечірні та нічні повітряні тривоги. Важливо проговорювати з дітьми перед сном, якими будуть ваші дії у випадку такої повітряної тривоги.

Якщо під час тривоги дитині важко заснути, то можна запропонувати їй уявити себе у чарівному місці та придумати, які веселі пригоди чекають на дитину у ньому.

5 Облаштуйте приємне та зручне місце для спання. Дитині має бути комфортно та приємно проводити час у ліжечку. Подбайте про ковдру за сезоном, улюблену іграшку поряд. Окрім того, багато дітей бояться темряви – це нормально, з дорослішанням діти зможуть засинати без світла.

Якщо ви регулярно виконуєте рекомендації, проте дитина все одно погано спить, зверніться за фаховою консультацією до дитячого психолога або психотерапевта.

Добрих снів і тихої ночі!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь