Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Голова Вінницької районної ради відвідав Погребищенську територіальну громаду

Дата: 31.05.2022 16:10
Кількість переглядів: 113

Сьогодні голова Вінницької обласної Ради Вячеслав СОКОЛОВИЙ, голова Вінницької міської ради Сергій МОРГУНОВ та голова Вінницької районної ради Ігор ШУТАК відвідали Погребищенську міську територіальну громаду, яка отримала гуманітарну допомогу для потреб переселенців від  Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу.

У Погребищі волонтери розфасували 2150 продуктових наборів для переселенців.

Погребищенський міський голова Сергій ВОЛИНСЬКИЙ розповів про першу хвилю людей, які приїздили в громаду після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Знайшли прихисток в Погребищенській громаді люди із Гостомеля, Бучі, інших міст України. Було налагоджено харчування, запущено своє виробництво олії, борошна та круп. Переселенці були забезпечені усім необхідним. Дітей, яких було близько 2500, по можливості приписували до школи, щоб проходили навчання онлайн.

Голова Вінницької обласної ради наголосив на тому, що Погребищенська громада одна з перших на Вінниччині почала приймати вимушених переселенців. Загалом за цей період через громаду пройшло понад 20 тисяч людей. Був період, коли в громаді проживали 12 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Зараз офіційно зареєстровані близько 4,5 тисяч осіб, а за інформацією керівництва громади на території проживає понад 7 тисяч осіб.

Багато важливої роботи, в тому числі по розселенню, надають старостинські округи. Постійно допомагають бізнес та аграрії.

Завдяки тривалій співпраці міста Вінниці з Швейцарією є можливість допомогти не лише тим, хто залишився і проживає у Вінниці, а й підтримати інші громади Вінницької області. Допомога також направлялася і в інші області України, якщо була така потреба.

Вінницький міський голова Сергій МОРГУНОВ повідомив про те, що  через гуманітарний штаб уже надано 750 тонн допомоги тільки по продуктах харчування. Також був одяг, засоби гігієни, взуття для військових, медикаменти - загалом до 1000 найменувань.

Зазначив, що гуманітарний штаб мабуть перший в Україні, який налагодив співпрацю з різними міжнародними організаціями, особливо з кількома місіями ООН, ЮНІСЕФ, з благодійними неурядовими організаціями з Австралії та Швейцарії. Навколо гуманітарного штабу, в першу чергу, об’єднали усі громади, депутатів рад, фактично - усіх представників місцевого самоврядування.

Також у Погребищенській громаді Вячеслав СОКОЛОВИЙ, Сергій МОРГУНОВ та Ігор ШУТАК побували у вищому професійному училищі №42, яке надало свій гуртожиток для розселення внутрішньо переміщених осіб.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь