Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Психічне здоров'я – основа щасливого життя людини.

Дата: 27.05.2022 10:51
Кількість переглядів: 118

Депутати Вінницької районної ради надають допомогу населенню різного плану.

Депутатка Вінницької районної ради Оксана Миколаївна Шпортун - доктор психологічних наук, професор кафедри психології КЗВО «Вінницька академія безперервної освіти», голова Вінницького обласного відділення Української асоціації сімейних психологів, психолог ПЦ «FIDES» (м. Вінниця).

З перших днів російської агресії в Україні (з  24.02.2022 року) Оксана Миколаївна  надавала цілодобову безоплатну психологічну допомогу та підтримку населенню в психологічному центрі "FIDES" (індивідуальне консультування) з таких питань, як панічна атака, страхи, неврози, невротична тривожність,  порушення сну, заїкуватість у дітей, дезадаптація, вторинні енурези, проблеми в сім’ї, емоційне та професійне вигорання.

Також була тренером в багатьох тренінгах, які проводилися безкоштовно, а саме:

  • 06 березня Тренінг: «ЯК СПРАВИТИСЯ З ПАНІЧНОЮ АТАКОЮ?», метою якого було  інформування щодо симптомів та наслідків паніки у кризових екстремальних станах; надання інструментарію роботи з панічними атаками; психологічна допомога людям з ПА.
  • 10 березня Тренінг: "Психоемоційна саморегуляція та самоконтроль як ресурс збереження особистості", метою якого було ознайомлення з прийомами самоконтролю, послаблення психологічної напруги, рефлексивне усвідомлення власних потреб та особливостей емоційної сфери, розвиток внутрішніх ресурсів, збагачення прийомів самодопомоги та самоорганізація психологічної підтримки в умовах стресу; оволодіння прийомами і методами глибокого проникнення у власну особистість, розширенням можливостей самоаналізу і самосприйняття; формування вміння та навички саморегуляції емоційних станів з метою профілактики і подолання станів емоційної напруги (навчання прийомів релаксації, спеціальних фізичних та дихальних вправ, самоконтролю емоційних станів, зняття «м’язових затисків» тощо).
  • 05 квітня Тренінг: «Психоемоційна саморегуляція та самоконтроль як ресурс збереження особистості».
  • 12 квітня Тренінг «Позитивне мислення: як це працює в житті».
  • 10 травня Тренінг «ЛІДЕР У КОЖНОМУ З НАС!».

Оксана Миколаївна виступала на Всеукраїнських Онлайн - форумах «СІМ’Я - ЗА МИРНЕ І СВІТЛЕ МАЙБУТНЄ НАШИХ ДІТЕЙ» з темою «Психологічні методи саморегуляції та самоконтролю в ситуації стресу» та «ЩАСЛИВА СІМ’Я В УМОВАХ ВІЙНИ» з темою «Психологічні технології ефективної родинної взаємодії в умовах війни».

19 травня Оксана Миколаївна провела змістовну зустріч з особовим складом Військової частини зв'язку м. Вінниці з тематикою: «Психологічне здоров'я сімей військовослужбовців».

Зараз Вона надає психологічну допомогу та підтримку населенню в ПСИХОЛОГІЧНОМУ ЦЕНТРІ «FIDES» з таких питань, як: панічні атаки; психосоматичні розлади;  психогенні неврози, (фобії, невроз нав’язливих станів, розлади емоційної сфери, розлади сну); депресивні стани; апатія; емоційне та професійне вигорання; невротичне заїкання та вторинні енурези у дітей; сімейне консультування; самооцінка, самосприйняття; мотивація та позитивне мислення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь