Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

23 травня в Україні відзначається День морської піхоти та День героїв України

Дата: 23.05.2022 12:44
Кількість переглядів: 110

Фото без опису23 травня в Україні відзначається День морської піхоти - професійне свято військовослужбовців морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Свято започатковане 2014 року, і у 2014-2017 роках відзначалося 16 листопада. Чинна дата святкування 23 травня встановлена від 2018 року Указом Президента України № 145/2018 «Про День морської піхоти України».

23 травня 1918 року гетьман Павло Скоропадський видав указ України по Морському відомству «Про початок формування бригади морської піхоти у складі трьох полків для несення служби».

Наші бійці - гідні нащадки тих, хто воював за волю України: лицарів Київської Русі, козаків Гетьманщини, січових стрільців, воїнів армії УНР, ОУН-УПА, героїв Небесної Сотні та нинішньої війни.

Вітаємо доблесних і вірних морських піхотинців України і бажаємо їм високого професіоналізму, міцного бойового духу і добрих перемог!

Висловлюємо подяку за вірну службу народу України, за проявлені мужність і героїзм. Бажаємо міцного здоров’я, бойової удачі та завжди благополучного повернення до власних домівок!

Також 23 травня відзначається День Героїв України. Це свято на честь усіх українських захисників та захисниць та борців за волю України і є символом незборимості Української Нації.

Вітаємо всіх українців з Днем Героїв. Це свято має особливу цінність, адже всіх громадян України можна назвати героями, які протистоять російській окупації. Хтось боронить свою землю від російських окупантів, які зазіхнули на незалежність України. Хтось допомагає сусідам, працює на благо Батьківщини, засіває поля чи займається волонтерством. Герої і ті, хто захистив майбутнє України, наших дітей, та вивіз їх до інших країн, поки йде війна.

Щиро дякуємо та пишаємося тими, хто без вагань поклав своє щире серце до ніг Матері-України, чий героїзм став прикладом для майбутніх поколінь.

Зичимо добра кожній родині, а нашій державі - процвітання, сили й слави!

Слава Україні!

Слава Нації!

Україна понад усе!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь