Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Важлива інформація для вчительок та виховательок, які тимчасово виїхали за кордон

Дата: 29.04.2022 14:21
Кількість переглядів: 105

Важлива інформація для вчительок та виховательок, які тимчасово виїхали за кордон, — Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк

У соцмережах та деяких ЗМІ шириться інформація, що вони нібито зобов'язані негайно повернутися в Україну, відповідно до ухваленої КМУ Постанови «Деякі питання організації роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану».

Це не відповідає дійсності! Як пояснив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, «заклад освіти комунальної форми власності не є суб’єктом господарювання державного сектору економіки. Дистанційно працювати вчителю із-за кордону можна, для цього не потрібно відрядження».

Ті ж керівники закладів освіти та органів управління освітою, які вимагають від вчителів на цій підставі негайно повертатися в Україну, перевищують свої повноваження.

Не забуваймо, що абсолютна більшість педагогів в українських школах і садочках — це жінки. І багато хто з них мають дітей, життя яких вони рятували, знайшовши тимчасовий захист в країнах ЄС. Змушувати їх сьогодні повертатися у міста, які досі обстрілюються росією, — означає насамперед наражати на небезпеку наших дітей.

Для уникнення непорозумінь, прошу Кабінет Міністрів України невідкладно надати детальні роз'яснення щодо того, кого саме стосується згадана Постанова від 26 квітня 2022 р. № 481 та якими є механізми її реалізації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь