Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Основною допомогою ЄС для аграрного сектору України стане перегляд експортних квот і їх максимальне скорочення, – Микола Сольський

Дата: 20.04.2022 11:54
Кількість переглядів: 113

Через військове вторгнення росії в Україну страждає гордість країни – сільське господарство, яке, за даними Держстату, спільно з сектором лісового господарства та рибництва минулого року становили 10,6 % ВВП. Про це італійському інтернет-виданню Аdnkronos розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

“Відсоток втрат сьогодні дуже високий, і його важко підрахувати. Війна все ще триває, і збитки, на жаль, щодня збільшуються. Наразі ми оцінюємо, що посіви зменшаться на 20–30 % в порівнянні з минулим роком. Перешкоди, спричинені військовими діями, можуть призвести до зниження якості посівів та врожайності з гектара. За попередніми даними, близько 20–30 % площі орних земель можуть залишитися не засіяними. Точна цифра буде відома наприкінці травня, коли посівна кампанія завершиться”, – повідомив Міністр.

Микола Сольський зауважив, що багато фермерів фактично змінюють культуру посівів. Наприклад, ті, хто сіяв минулого року кукурудзу, у цьому році надають перевагу соняшнику. У результаті урожай кукурудзи дещо зменшиться. Разом із тим, збільшилися посіви сої, ріпаку, ячменю і пшениці.

Докладніше  за посиланням: https://minagro.gov.ua/news/osnovnoyu-dopomogoyu-yes-dlya-agrarnogo-sektoru-ukrayini-stane-pereglyad-eksportnih-kvot-i-yih-maksimalne-skorochennya-mikola-solskij?fbclid=IwAR17zmwjnIqG8LBarV251o-1NnMF-9_8hDO2JuETyooBtxu8up2USXHx-ug


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь