Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Міністерство Юстиції України відповідає на найпоширеніші питання щодо Єдиного національного порталу для збору фактів порушення прав людини російською федерацією: https://humanrights.gov.ua

Дата: 15.04.2022 14:11
Кількість переглядів: 150

Відповідаємо на найпоширеніші питання щодо Єдиного національного порталу для збору фактів порушення прав людини російською федерацією:  https://humanrights.gov.ua/ 

1. Що таке Єдиний національний портал для збору фактів порушення прав людини росією?

- Міжурядова вебплатформа, створена за спільної ініціативи Офісу Президента України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим для ефективного збору і обробки інформації про порушення прав людини російською федерацією.

2. Яка мета створення Порталу?

- Зібрані факти будуть використані як докази для захисту та представництва України в міжнародних судах, а саме в Європейському суді з прав людини та Міжнародному суді ООН, де Україна вже 8 років ефективно протистоїть державі-окупанту.

3. Хто може подавати інфомацію до Порталу?

- Будь-хто, хто володією інфомацією щодо фактів порушень рф прав людини чи інформацією про жертвсвідків та може надати відповідні дані за чіткою формою.

4. Як правильно надавати інфомацію про факти порушень?

- Для того, щоб зафіксувати порушення прав людини та/або скоєний злочин, необхідно заповнити форму на платформі https://humanrights.gov.ua/ , описати факт порушення прав людини загарбником, долучити наявні докази: фото, відео, документи, інформацію про свідків, жертв події.

5. Наскільки безпечно подавати інформацію до Порталу?

- Вся інформація та свідки, які її нададуть, перебуватимуть під надійним захистом. Надана інформація буде опрацьована кваліфікованою командою юристів та підготовлена для захисту інтересів України. Доказова база буде використана лише в судових справах України проти російської федерації із дотриманням міжнародних стандартів правосуддя.

6. Які категорії порушень прав людини фіксуються на Порталі?

- На порталі фіксуються всі види порушень прав людини, серед яких знищення та пошкодження майна, вибухи, катування, розстріли та вбивства, конфіскація майна, тілесні ушкодження, зґвалтування, взяття заручників та викрадення тощо. У разі, якщо складно визначити категорію інформації, яка подається, можна обрати категорію «Інше» – команда юристів детально вивчить таку інформацію і віднесе її до відповідного виду порушень.

#СкажиПравду #СправедливістьЯкСила


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь