Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Ситуація на Українських АЕС.

Дата: 25.03.2022 11:00
Кількість переглядів: 112

Станом на 10:00 25 березня 2022 року всі чотири діючі атомні електростанції України стабільно виробляють електричну енергію. Їхня сумарна поточна потужність забезпечує необхідні обсяги електроенергії для потреб країни.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на промислових майданчиках атомних станцій і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

В умовах воєнного стану та повномасштабної війни з росією НАЕК «Енергоатом» визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими. Тому основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень і будівель електростанцій, периметри захищених зон та прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон перебувають під посиленим наглядом і контролем.

Запорізька АЕС і місто Енергодар захоплені окупантами та вже 21-шу добу контролюються військовими формуваннями рашистів. Проте всі 6 енергоблоків ЗАЕС обслуговуються українським персоналом, зміни мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються в роботу АЕС, але вони змусили персонал всі технічні рішення погоджувати з їхнім командиром. Всіх працівників станції по прибутті на неї ретельно перевіряють озброєні загарбники. Поки персонал не має можливості спокійно працювати й повноцінно відпочивати (а це неможливо в умовах окупації), ядерна та радіаційна безпека – під загрозою.

У місті-супутнику станції значно побільшало військових, зокрема і «поліціянтів» та омоновців, завдання яких – придушувати мирні зібрання. Майже з усіх адмінбудинків окупанти познімали прапори України. Крім того, вони посилюють інформаційно-психологічний тиск на людей, проводять масовану агітаційну роботу, намагаючись схилити населення Енергодару на свій бік. Містяни ж у відповідь продовжують посилати загарбників услід за російським воєнним кораблем.

Через фактичну блокаду Енергодару, як і раніше, спостерігаються проблеми з пальним, поставкою продуктів харчування та ліків першої необхідності. Вже шосту добу окупанти утримують викраденого першого заступника міського голови Івана Самойдюка, який координував гуманітарні вантажі до міста і не погодився на співпрацю з ворогом.

Попри всі складнощі місто, його жителі та ЗАЕС – тримаються.

РоSSіяни вкотре вдаються до дезінформування міжнародних інституцій, зокрема міжнародному агентству з атомної енергії (МАГАТЕ). Крім фейкових сюжетів з ЧАЕС та звітів із ЗАЕС, вони «сповістили» МАГАТЕ, буцімто на Рівненській АЕС утримують фахівців-атомників з рф, що абсолютно не відповідає дійсності. Як і те, що керівництво Енергоатома залишило столицю та виїхало невідомо куди, кинувши атомні станції напризволяще.

Левова частка працівників центрального офісу НАЕК, розташованого в Києві, залишилися на місці й продовжують виконувати свою роботу. Очільник і керівництво Компанії, як і Президент та керівництво країни, працюють у столиці та ретельно контролюють всі виробничі процеси, тримаючи постійний зв’язок з усіма відокремленими підрозділами, передусім – з атомними електростанціями.

На самих АЕС з огляду на підвищені ризики введено цілодобовий жорсткий контроль – і за обладнанням, і за показниками, і за персоналом. Посилено дисциплінарні заходи, задля посилення безпеки ухвалені певні кадрові рішення, ще більше звітності та координації з керівництвом та колегами з інших станцій.

Разом – до Перемоги! Все буде Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь