Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Підприємства громадських об’єднань людей з інвалідністю продовжать користуватись податковими пільгами під час воєнного стану

Дата: 21.03.2022 10:04
Кількість переглядів: 160

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що за ініціативою Мінсоцполітики Уряд продовжив дію раніше виданих дозволів на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю. Видані дозоли автоматично продовжать діяти під час воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування.

Міністр поінформувала, що в період дії воєнного стану завершується строк дії дозволів на право користування пільгами з оподаткування для майже 70 підприємств та організацій громадських об’єднань осіб з інвалідністю. Через активні воєнні дії ці підприємства не можуть підтвердити свої права користуватись податковими пільгами відповідно до всіх процедур, передбачених законодавством.

При цьому, без передбаченої законодавством державної підтримки у вигляді пільгового оподаткування такі підприємства не зможуть продовжувати свою діяльність. Їхні працівники, а це переважно люди з інвалідністю, з порушеннями зору та слуху, залишаться без роботи під час активної фази війни.

Тому для того, щоб захистити робочі місця людей з інвалідністю в складний час, уряд продовжив дію відповідних дозволів, виданих до моменту введення воєнного стану.

Довідково: Державна підтримка підприємствам та організаціям громадських об’єднань осіб з інвалідністю у вигляді права на користування пільгами з оподаткування передбачена Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

Зокрема, передбачені:

  • нульова ставка податку на додану вартість;
  • пільги зі сплати податку на додану вартість;
  • пільги зі сплати податку на прибуток;
  • пільги зі сплати земельного податку.

Таке право реалізується через механізм, визначений Порядком надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських організацій осіб з інвалідністю, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 8 серпня 2007 р. № 1010.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь