Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Напрацьовано та підписано звернення Вінницької районної ради до міжнародної спільноти щодо закриття неба над Україною.

Дата: 07.03.2022 16:51
Кількість переглядів: 147

В зв’язку із воєнним станом частина депутатів боронить Україну, що унеможливлює проведення сесії районної ради.

Враховуючи ці обставини, головою районної ради Ігорем ШУТАКОМ було проведено онлайн-нараду з головами фракцій районної ради.

За дорученням голів фракцій Вінницької районної ради було напрацьовано та направлено до Вінницької обласної державної адміністрації для узагальнення та направлення його адресатам звернення Вінницької районної ради до міжнародної спільноти, США, Великобританії, ООН та всіх країн Північноатлантичного альянсу щодо необхідності закриття неба над Україною, яке адресується Президенту Сполучених Штатів Америки, Президенту Франції, Канцлеру Німеччини, Прем’єр-міністру Великобританії, Генеральному секретарю НАТО, Урядам та парламентам країн-членів НАТО, Послам та дипломатичному корпусу усіх держав НАТО. 

Текст звернення дивитися нижче:

 

Ми, депутати Вінницької районної ради закликаємо Вас негайно закрити повітряний простір над Україною, як єдиний варіант гарантувати безпеку мирним мешканцям наших міст та сіл, зберегти критичну інфраструктуру, убезпечити країну та світ від можливих екологічних і техногенних катастроф. Вважаємо, що Ваше подальше зволікання з таким рішенням є прямим запрошенням для агресора продовжувати бомбардувати наші населені пункти, всупереч чисельним жертвам серед мирного населення.

24 лютого 2022 року серед ночі, коли усі громадяни України спали, ворог у особі президента Російської Федерації віддав злочинний наказ здійснити напад на суверенну Українську землю. Українці прокинулись від жахіття - повітряного бомбардування своїх міст та сіл. Це воєнні злочини на які далі НЕ МОЖНА закривати очі.

06 березня 2022 року в наслідок жорсткого, цинічного ракетного удару було вщент зруйновано аеропорт в села Гавришівка поблизу міста Вінниця. Вісім ракет було випущено проти міста Вінниці, мирної доброї Вінниці, яка ніколи не загрожувала Росії.

Місто Вінниця наданий час приймає біженців з Київа, Харкова, Чернігова, Сум, Житомира та інших міст, які постійно обстрілюються в воздуха і не тільки.

Вже дванадцяту добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури України, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням авіації, балістичних ракет, артилерії, реактивних систем залпового вогню. Сотні мирних громадян України вже загинули.

Україна завжди цінувала підтримку з боку західних партнерів. Але зараз просто підтримка і слова співчуття не діють. Цього замало! Санкції, за які ми також вдячні, не зупиняють божевільного агресора, який володарює в Кремлі. Те, що відбувається в Україні, - ТЕРОР! Це - ГЕНОЦИД мирного населення! Це - ВБИВСТВА безневинних людей! Виправдання цьому немає жодного.

Сьогоднішні Київ та Харків – це Сталінград ХХІ сторіччя! Наші міста Мелітополь, Херсон, Маріуполь, Волноваха та інші – вже не просто на межі гуманітарної катастрофи. ПОЧУЙТЕ нас - гуманітарна катастрофа там уже настала. До них неможливо доправити допомогу з продуктами та ліками. Люди там УЖЕ ГОЛОДУЮТЬ, немає хліба, медикаментів, засобів гігієни. Окупанти не допускають до них вантажі з інших українських громад з допомогою! Не дозволяють евакуацію мирного населення – жінок, дітей, людей похилого віку. Коли 5 березня, нібито узгодили з ними «зелені коридори» для евакуації населення - вони знову почали обстріли, як це уже було в 2014 році в Іловайську.

Українська держава та народ України стали жертвою імперських амбіцій тоталітарного режиму, що відродився на території Російської Федерації та загрожує цілому світу ядерною катастрофою.

Російські окупаційні захопили Чорнобильську АЕС, поблизу якої вже зафіксоване підвищення рівня радіації. У місті Енергодар, де розташована найбільша в Європі (!) Запорізька атомна електростанція, - теж окупанти. Світ на межі не просто повторення Чорнобильської катастрофи. Якщо станеться вибух на енергоблоках цієї АЕС – Чорнобиль буде виглядати легкою прогулянкою. Наслідки відчує на собі не лише Україна. УСВІДОМТЕ ЦЕ - Європа також постраждає. Світ має зупинити божевільного диктатора Путіна!

З України до вас виїхали уже понад мільйон біженців. І це тільки початок - будуть іще мільйони людей, які просто хочуть вижити.

Весь світ розуміє важливість закриття неба над Україною. Тепер час усім демократичним урядам, які поділяють цінності людського життя, ділом довести свої гуманістичні ідеї. Закриття неба над Україною дозволить нам зупинити просування ворога та захистити тисячі життів українців.

Від вас ми просимо єдиного: ЗАКРИТИ ПОВІТРЯНИЙ ПРОСТІР над УКРАЇНОЮ! Це потрібно для того, щоб ворог не міг більше обстрілювати наші міста і села з неба. Рідна земля нам поможе вигнати окупантів назад, у їхнє лігво».

Слава Україні!

Героям слава!

Від імені 64 депутатів Вінницької районної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь