Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася онлайн-нарада УАРОР з актуальних питань діяльності рад.

Дата: 22.02.2022 15:27
Кількість переглядів: 162

Фото без опису22 лютого начальник патронатної служби виконавчого апарату районної ради Олег БЕГУС взяв участь в робочій онлайн-нараді з актуальних питань діяльності районних рад, яку проводила Українська асоціація районних та обласних рад.

В ході онлайн-наради обговорювалися питання щодо можливості участі районних рад в створенні центрів відпочинку з патріотичним спрямуванням (літні дитячі табори) та участі в реалізації Програми «Питна вода України».

Голова Секретаріату Асоціації Юрій АНДРІЙЧУК зазначив, що питанням створення центру відпочинку з патріотичним спрямуванням (літні дитячі табори) може займатися Координаційний центр. Запропонував подати пропозиції від кожної обласної ради одну людину та від районних рад області по одній людині для участі у вирішення даного питання.

 

В ході обговорення даного питання виступив голова Северодонецької районної ради, який поділився досвідом з реалізації створення дитячого центру відпочинку з патріотичним спрямуванням.

 

Друге питання, яке обговорювалося на онлайн-нараді стосувалося участі в реалізації Програми «Питна вода України».

Голова Секретаріату Асоціації Юрій АНДРІЙЧУК зазначив, що планується проведення засідання Міжвідомчої Координаційної ради в Міністерстві розвитку громад та територій, де буде затверджуватися план діяльності з цього питання.

Звернув увагу на те, що районні ради можуть долучитися до вирішення питання питної води та утилізації твердих побутових відходів тому, що  неправильне поводження з ними може призвести до екологічної катастрофи. Ці питання можуть також вирішувати ради субрегіонального рівня спільно з територіальними громадами.

В ході обговорення питання питної води виступив голова Криворізької районної ради, який наголосив на тому, що до Програми «Питна вода України» не включено фінансування заміни внутрішніх мереж територіальних громад, а це питання найбільш болюче.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь