Вінницька районна рада
Вінницька область
Малий Герб України
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування та Колегії обласної державної адміністрації

Дата: 17.02.2022 10:04
Кількість переглядів: 205

Фото без опису16 лютого відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування та Колегії обласної державної адміністрації щодо завдань органів місцевого самоврядування області під час виконання положень Закону України «Про основи національного спротиву».

Учасниками засідання були голови районних рад, сільські, селищні, міські голови, голови постійних комісій обласної Ради, керівники депутатських фракцій, члени Колегії обласної державної адміністрації, керівники силових структур області, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники обласних департаментів, управлінь, установ та організацій.

У порядок денний засідання було внесено три важливі питання:

- Повноваження та завдання обласної та районних рад, сільських, селищних, міських рад області, визначені Законом України «Про основи національного спротиву» з питань підготовки і ведення національного спротиву;

- Організація взаємодії підрозділів бригади Сил територіальної оборони та органів місцевого самоврядування з питань територіальної оборони;

- Щодо укриття населення у фонді захисних споруд цивільного захисту. Порядок оповіщення населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації.

Голова Вінницької районної ради Ігор ШУТАК взяв участь в цьому засіданні.

Відкривали  спільне засідання  голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій БОРЗОВ та голова Вінницької обласної Ради Вячеслав СОКОЛОВИЙ та Вінницький міський голова Сергій МОРГУНОВ.

У вступному слові Вячеслав Соколовий підкреслив, що спільне засідання Координаційної ради та Колегії обласної державної адміністрації -надзвичайно нагальний захід, адже в нинішній ситуації чимало питань виникає в територіальних громадах. Висловив сподівання, що з зали, де проходить засідання, всі вийдуть з конструктивними відповідями на свої питання. Зазначив, що виклики, які сьогодні стоять перед Україною, можна подолати лише об’єднавшись. 

Також з вступним словом виступив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій БОРЗОВ, який наголосив на необхідності єдності та згуртованості. Зазначив, що з допомогою державних органів влади й органів місцевого самоврядування підрозділи територіальної оборони у Вінницькій області отримали місця постійної дислокації та розпочали процес формування. Це тільки початок створення дійсно суттєвої сили під назвою «національний спротив».

Слово мав також Вінницький міський голова Сергій МОРГУНОВ, який наголосив, що суспільство вимагає консолідації влади на всіх рівнях. Маємо бути готовими до всіх викликів, а вони сьогодні - суттєві. Ми всі усвідомлюємо рівень відповідальності за громади.

Із першого питання порядку денного з доповіддю виступив радник голови обласної державної адміністрації Володимир Артюх. Він розповів про створення нової системи територіальної оборони, яка має завершитися до кінця березня цього року. Також поінформував про функції штабів територіальної оброни обласного та районних рівнів, їхні основні завдання та складові набуття бойових спроможностей сил територіальної оборони.  

Інформацію з другого питання порядку денного учасникам засідання надав командир окремої бригади територіальної оборони Юрій Парадюк, який поінформував про те, що із допомогою державних органів влади, органів місцевого самоврядування підрозділи територіальної оборони у Вінницькій області отримали фонди (місця постійної дислокації) та розпочали процес формування. Повідомив присутніх про завдання, які поставлені Верховним Головнокомандувачем України перед Командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ щодо готовності Сил територіальної оборони. Зазначив,  що у Вінницькій області, в цілому, стан фондів (місць постійної дислокації) такий, що задовольняє мінімальні потреби.

Про захисні споруди для укриття населення та порядок оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації учасникам засідання доповів заступник директора Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації Сергій Дев`ятий.

 

За результатами засідання Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові обласної Ради вирішила рекомендувати:

Районним, сільським, селищним, міським радам  

- Ухвалити місцеві програми територіальної оборони.

- Сприяти підготовці та виконання завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період.

- Забезпечити, в межах відповідних видатків місцевих бюджетів, фінансування заходів територіальної оборони місцевого значення.

Обласній державній адміністрації, районним державним адміністраціям спільно з районними, сільськими, селищними, міськими радами

- Сприяти створенню добровольчих формувань територіальних громад.

- Забезпечити життєдіяльність населення і функціонування об`єктів інфраструктури в особливий період, у межах відповідних адміністративно-територіальних одиниць.

- Сприяти популяризації заходів національного спротиву, формування патріотичної свідомості громадян, набуття ними знань та практичних вмінь, необхідних для захисту України.

Департаменту з питань оборонної роботи, цивільного захисту населення та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації

- Провести перевірку всіх визначених захисних споруд цивільного захисту, які можуть бути використані як об`єкти укриття для населення та зобов`язати балансоутримувачів майна привести їх у належний стан.

Управлінню спільної комунальної власності територіальних громад Вінницької області з Департаментом з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами обласної державної адміністрації

- Здійснити перевірку об`єктів нерухомості, що належать до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області (у тому числі тих, що передані в тимчасове користування третіх осіб, оренду тощо) з питань їх можливого використання за призначенням, як об`єктів укриття для населення та інших цілей територіальної оборони.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь