Вінницька районна рада
Вінницька область
gov.ua Місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася онлайн-нарада Української асоціації районних та обласних рад

Дата: 16.02.2022 14:09
Кількість переглядів: 149

16 лютого 2022 року відбулася онлайн-нарада Української асоціації районних та обласних рад з обговорення питання реалізації Законів України «Про основи національного спротиву» та «Про місцеве самоврядування» в частині підготовки територіальної оборони районними та обласними радами.

Участь у нараді брали начальник відділу патронатної служби виконавчого  апарату районної ради Олег БЕГУС та начальник, головний бухгалтер відділу фінансово-господарського забезпечення діяльності ради виконавчого апарату районної ради Надія РЕЙПАШІ.

Розпочав онлайн-нараду Голова Секретаріату Асоціації Юрій АНДРІЙЧУК, який повідомив учасникам наради, що вчора були надіслані листи до Президента України та Міністра оборони України щодо залучення районних та обласних рад до координаційних заходів з питань тероборони.

Експерт УАРОР Ігор ПІЛЬКО у своєму виступі доповів, що розроблено та надіслано до Верховної Ради України витяг про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування» щодо повноважень районних рад ( 28- повноважень до вирішення на  пленарних засіданнях, 11 - делегованих повноважень, 2 - додаткових повноваження, які вирішуються на субрегіональному рівні).

Також було обговорено питання створення Координаційного центру УАРОР з питань територіальної оборони. Запропоновано надати з кожної області по одному представнику ( голова районної ради) для включення до складу Координаційного центру.

На завершення наради Юрій АНДРІЙЧУК ще раз привітав учасників з Днем єдності та наголосив на напрацюванні над змінами до Бюджетного Кодексу України.

Також повідомив, що наступна онлайн-нарада планується орієнтовно на 17, 18 лютого 2022 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь